İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, hiçbir futbolcuyu satmak için almadıklarını söyledi.

Vodafone Park'ta yeni transferler Enzo Roco, Umut Nayir, Dorukhan Toköz ve Güven Yalçın için düzenlenen imza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Orman, Avrupa'nın en büyük kulüplerine futbolcu sattıklarını belirterek, "Bize gelen oyuncular Avrupa'ya gidiyor. Beşiktaş bir vitrin kulübü, hepsi de vitrin olabiliyor. Dünya üzerinde de izleniyorlar, değerleri artıyor." dedi.

Takımda son dönemde giden oyuncuların çokluğuna değinen Orman, şunları söyledi:

"Hiçbir futbolcuyu satmak için almıyoruz. Başarı kriterimiz şampiyon olmak. Yönetim olarak şu kadar kar ettiğimizde taraftarlar 'bravo' demiyor. Taraftarlar, şampiyon olduğumuzda, Avrupa'da başarı aldığımızda olumlu bakıyor. Bütün icraatımız bunun üzerinedir. Oyuncuların alıcısı çıkıyor, gitmek istiyorlar. Bazı oyuncularımız var, 'git' diyoruz gitmiyor. Bir teklif de yok. Bazı oyuncular ise gitmek istiyor. Vida, bir o kulübe gitti bir bu kulübe gitti. Yazılanların hiçbiri bize intikal etmedi. Pepe'yi bir sene oynasın diye almadık. Beşiktaş'ta futbol kariyerini bitirsin, katkı sağlasın diye aldık."


- Tolga Zengin'e güvenoyu


İspanyol kaleci Fabricio Agosto Ramirez'in ayrılmasının ardından ismi gündeme gelen Harun Tekin ile ilgili soruyu yanıtlayan Orman, "Alıcı olmadık. Duyduğum kadarıyla Galatasaray ilgilenmişti. Araya girelim diye bir niyetimiz yok. Şu an Harun hamlemiz gözükmüyor." diye konuştu.

Tecrübeli kaleci Tolga Zengin'e de güvendiklerini vurgulayan Orman, "Bana göre de kaleci hocalarıma göre de Fabri'den daha iyi kaleci. Bir maçta şanssızlık yaşadı. Tolga Zengin'in bu sene iyi performans göstereceğini düşünüyorum. Arkasında genç kalecilerimiz var. Süreç içinde hamle yapar mıyız bakacağız. Kalede en az sorunu olan kulüp biziz gibi gözüküyor." ifadelerini kullandı.

Fikret Orman, şu aşamada transferde hücuma dönük orta sahaya yoğunlaştıklarını söyledi.


- Ali Koç'a teşekkür


Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkan olmasının ardından futbolda olumlu bir havanın oluştuğu yönündeki yorumları değerlendiren Orman, şunları aktardı:

"Hayatı bir tek Beşiktaşlılarla yaşamıyoruz, herkes Beşiktaşlı değil. Beşiktaş bir spor kulübü. Gönlümüz Beşiktaş'tan yana, onun için hizmet ediyoruz. Ama Fenerbahçe'ye, Galatasaray'a, Trabzonspor'a da düşman değiliz. Bugüne kadar hangi çizgide gittiysem o şekilde devam ediyorum. Son 2-3 senede Başakşehir ile rekabet halindeyiz. Hocasıyla ya da yöneticileriyle bir konumuz olmadı. Galatasaray ile bu süreçte tartışmamız olmadı. Bunu biz yaratmıyoruz. Şu anda futbolda inanılmaz pozitif hava oluştu. Bunu da Ali Bey'e (Ali Koç) borçlu olduğumuzu düşünüyorum, müthiş katkı veriyor."

Kulüpler Birliği Vakfında da huzur olduğunu anlatan Orman, "Centilmenlikle mücadele edebildiğimiz için, nezaketle muhatap olduğumuz için çok mutluyum. Böyle bir rekabet yaşayabilme lüksünden dolayı çok mutluyum. Bir spor adamı olarak Ali Koç'a da teşekkür ettim." değerlendirmesinde bulundu.

Kulüplerin ekonomik gerçeklerle mücadele etmesi gerektiğine dikkati çeken Orman, "Herkes olayın farkında. Daha haziran başında bunu söyledim. Herkes tepki gösterirken şu anda hepimiz aynı yerde buluşmuş vaziyetteyiz. Bütçemiz belli, o yolda devam edeceğiz. Gördüğüm kadarıyla bütün Anadolu kulüpleri dahil olmak üzere herkes bir ciddiyet içinde." diye konuştu.

Orman, Kulüpler Birliği Vakfı olarak da Türk futbolunun vizyonunu artırması için çeşitli çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Geçmiş yıllarda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası'nın yeniden gündeme gelip gelmeyeceği sorusuna Fikret Orman, "Sezon başında üç büyüklere aralarında maç yaptırıyorsunuz. Kupa önemli değil, hazırlık maçları gibi ama üç kulüp arasındaki mücadele önem arz ediyor. Sezon başlamadan biri kazanıyor diğer ikisi kötü başlıyor. Sıcak bakmıyorum." yanıtını verdi.

Toplantı sonunda taraftarlara seslenen Orman, "Kombineler çıktığı ilk gün satıldı. İnanılmaz talep gördü. Yarın Avrupa'da bir maçımız var. Bütün taraftarlarımızı bekliyoruz. Forma satışına temmuzun başında başladık, 65 bini geçmiş durumdayız." diyerek sözlerini tamamladı.