KIRŞEHİR (AA) - Hirfanlı Ahi Evran Gençlik Kampı'nın kapasitesi iki katından fazlasına çıkarılarak, daha çok genci ağırlaması sağlanacak.

Kaman Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emre Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaman ilçesi sınırlarındaki Hirfanlı Ahi Evran Gençlik Kampı'nın Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelinde önemli tesislerinden olduğunu söyledi.

Yaz ve kış kamplarında binlerce gencin sportif, kültürel ve değerler eğitimi aldığını ifade eden Aslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da burayı ziyaret ederek incelemede bulunduğunu, bazı eksiklerin giderilmesi için proje sunduklarını belirtti.

Doğa ile iç içe olan bu tesisin kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların da yapılacağını anlatan Aslan, şöyle konuştu:

"Bakanımıza sunduğumuz çok amaçlı salon, portatif havuz ve 52 lojmanın bakımı ve onarımı ile ilgili istediğimiz ödeneğe olumlu bakıldı. Biz de buna istinaden ödenek yazımızı Spor Toto Genel Müdürlüğüne yazdık. İstediğimiz ödeneği alamadık ama eksik kalan kısmı da Kırşehir İl Özel İdaresi tarafından ödeneceğine dair taahhüdümüzü de yine Bakanlığımıza bildirdik. Bize sunulan 4 milyon liralık ödenek var. Eksik kalan kısmı da inşallah bu şekilde kapatacağız. Mevcut 52 lojmanın da bakımını ve tamiratını yaptıktan sonra kamp kapasitemiz 312’den 750'ye ulaşacak. Bu sayede daha fazla gence hizmet vereceğiz."

Aslan, Hirfanlı Ahi Evran Gençlik Kampı'nda yeni aktiviteler için de çalışma yaptıklarını aktararak, inşa edilecek iskele sayesinde gençlere vapur turu düzenlemeyi hedeflediklerini de kaydetti.