SAKARYA (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Sakarya Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Selçuk Ernak, ikinci yarıya güzel bir galibiyetle başlamak istediklerini belirtti.

Ernak, yaptığı yazılı açıklamada, ligin 16. haftasındaki Demir İnşaat Büyükçekmece maçının hazırlıklarını Sakarya Spor Salonu'ndaki antrenmanla sürdürdüklerini aktardı.

Bu sene ligde kalıcı olmanın kendileri için birinci amaç olduğunu vurgulayan Ernak, "Ligin başında genç bir takım olduğumuzu ve bu acemiliğin bize sorunlar çıkardığını ifade etmiştim. Her maç biraz daha ilerlediğimiz ve zamanın lehimize çalıştığı bir ilk yarı oldu. Dolayısıyla takımın geldiği yerden, hem oyuncuların bireysel performansından hem de takım olarak geliştirdiğimiz basketboldan kendi adıma çok memnunum." ifadelerini kullandı.

Çalışmaları arttırarak ve daha fazla ilerleme kaydederek ilk yarıda aldıkları sonuçları geliştirmeye çalışacaklarını belirten Ernak, şunları söyledi:

"Demir İnşaat Büyükçekmece takımı çok ciddi bir rakip. Ligin başındaki karşılaşmamızda biz özellikle maçın son kısmında gereken olgunluğu gösteremeyip, gereksiz fauller alıp çok önemli oyuncularımızdan yoksun olarak maçı tamamlamak durumunda kalmıştık. Diğer maçlarda bu olgunluğu belli seviyeye getirdik ama bütün ilk yarı ve Avrupa Kupası maçlarında tabii ki Büyükçekmece takımı da ilerledi. Zor bir maç olacak. Çok iyi çalışan ve önemli silahları olan bir rakiple karşılaşacağımızın farkındayız. Hazırlıklarımızı da buna göre yönlendiriyoruz. Taraftarımızın da desteği bizim için çok önemli. Onlara güzel bir basketbol seyrettirip ikinci yarıya güzel bir galibiyetle başlamak istiyoruz."

Kendi sahalarında uzun süredir seyirci karşısında maça çıkmadıklarını aktaran Ernak, 27 Ocak Cumartesi günü oynanacak maça tüm taraftarları davet etti.