İZMİR (AA) - Manchester City forması giyen Türk asıllı Alman milli futbolcu İlkay Gündoğan, İzmir'in Torbalı ilçesindeki Sultan Abdulhamit İlkokulu'na kütüphane yaptırdı.

Gündoğan'ın desteğiyle okulda kurulan kütüphane, ailesinin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende, Gündoğan ailesine plaket verildi.

Açılışa, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, okul müdürü Mustafa Çağıran, baba İrfan ve anne Ayten Gündoğan katıldı.

Törenden sonra AA muhabirine açıklama yapan baba İrfan Gündoğan, Almanya'dan dönüş yaptıktan sonra işleri dolayısıyla İzmir'in Torbalı ilçesine yerleştiklerini, oğlu İlkay'ın da oturdukları mahallede yeni açılan Sultan Abdulhamit İlkokulu'na destekte bulunmak istediğini söyledi.

Okul idaresiyle görüştükten sonra okulun kütüphane eksiğini tamamlamak üzere harekete geçtiklerini belirten Gündoğan, "Biz çocuklarımıza öncelikle iyi insan olmalarını, daha sonra Türk olduklarını hiç unutmamaları gerektiğini aşılamaya çalıştık. Allah razı olsun, iki evladım da bugüne kadar ne Türklüklerini unuttular ne de insanlıklarını."ifadelerini kullandı.