İSTANBUL (AA) - EMRE DOĞAN - A Milli Erkek Hentbol Takımı'nın oyuncusu Ozan Arifoğlu, teknik ekip ile aralarında çok iyi bir uyum olduğunu ve 2020 Avrupa Hentbol Şampiyonası'na katılacaklarına inandığını söyledi.

Arifoğlu, 2020 Avrupa Hentbol Şampiyonası elemelerinde yarın deplasmanda Makedonya ve 28 Ekim Pazar günü Ankara'da İzlanda ile yapacakları ilk 2 müsabaka öncesinde AA muhabirine milli takım ve kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım'da çok güzel bir jenerasyon yakalandığını belirten 29 yaşındaki oyuncu, "İyi bir ekibiz. Havamız da güzel. Makedonya maçında en kötü beraberlik almak, İzlanda müsabakasında ise galip gelmek istiyoruz. Teknik ekip ile sporcular arasında çok iyi bir uyum ve iletişim var. 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde gruptan çıkacağımıza inanıyorum. 16 yaşından bu yana milli takım formasını giyiyorum. İlk defa böyle güzel bir ekiple çalışıyorum. İnşallah grupta ilk 2'de yer alarak şampiyonaya gideriz." diye konuştu.

Ozan Arifoğlu, Türkiye'nin hentbolde A Milli Takım düzeyinde Avrupa ve dünya şampiyonasına hiç katılamamasına ilişkin bir soruya ise şöyle cevap verdi:

"A Milli Takım düzeyinde Avrupa ve dünya şampiyonasına katılamadık ama yıldız millilerde Avrupa 8'inciliğimiz var. Yıldız millide 8'inci olan jenerasyon, şu an A Milli Takım'da oynuyor. Yaklaşık 7-8 yıl önce Avrupa 8'incisi olmuştuk. Şimdi o jenerasyonun yaklaşık yüzde 70'i A Milli Takım'da. Bu yüzden çok umutluyum. Yıldız milliden sonra A Milli Takım'da da Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyorum."


- "İzlanda ve Makedonya deplasmanları bizi zorlayabilir"


Milli hentbolcu, üçüncü grupta İzlanda ve Makedonya ile deplasmanda oynayacakları müsabakalarda zorlanabileceklerini aktardı.

Grupta Yunanistan'ı 2 maçta da yeneceklerini düşündüğünü kaydeden Ozan Arifoğlu, "İzlanda ve Makedonya deplasmanları bizi zorlayabilir ama sahamızda mutlaka bu 2 maçtan birini almamız lazım. Deplasmandan da ekstra birer puan çıkarabilirsek grupta ilk 2'ye girebiliriz. Daha önce gruplarını ilk 2 sırada bitiren takımlar şampiyonaya katılıyordu. Şimdi ise en iyi 4 grup üçüncüleri de gidiyor. Bu yüzden şansımız çok yüksek. İnşallah sonu güzel bitecek." değerlendirmesinde bulundu.


- "Hentboldan sonra ya finans sektörü ya da öğretim görevliliği"


Ozan Arifoğlu, hentbol kariyerinin ardından finans sektöründe çalışmaya devam etmeyi ya da öğretim görevlisi olmayı düşündüğünü dile getirdi.

Süper Lig takımlarından Nilüfer Belediyespor'un formasını giyen sağ oyun kurucu, hentbolcuların genelde ikinci bir iş yapmayı düşündüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 15 yıl Beşiktaş'ta profesyonel olarak hentbol oynadım. Ardından 2 yıl özel bir bankada pazarlama yöneticiliği yaptım. İş hayatımı şu an dondurdum. Çoğu arkadaşım aynı zamanda öğretmenlik yapıyor. Ben de finans sektörünü seçtim. Sevdiğim bir sektör. Spor hayatım bittikten sonra yeniden finans sektörüne atılmayı düşünüyorum. Özel bir üniversitede İngilizce İşletme Bölümü okudum. Şu an ise Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda Öğretmenlik Bölümü okuyorum. Aynı zamanda öğretim görevlisi de olmak istiyorum. Spor hayatımdan sonra ya da finans sektöründe çalışmaya devam edeceğim ya da öğretim görevlisi olacağım."