ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Irak'ın şampiyon okçuları Rand Al-Mashhadani ile kardeşi Fatimah Al-Mashhadani, şampiyonalara hazırlık için spor altyapısı uluslararası düzeyde olan Antalya'yı tercih etti.

Irak'ı 2012 Londra Olimpiyatları'nda başarıyla temsil eden Arap ülkeleri şampiyonu Rand Al-Mashhadani (24) ile kardeşi yıldızlar dünya şampiyonu Fatimah Al-Mashhadani (17), ülkelerindeki okçuluk sporunda teknik ve sportif altyapı eksiklikleri nedeniyle, şampiyona hazırlıkları için Antalya'ya geldi.

Irak eski Milli Takım Başantrenörü Vedat Erbay ile birlikte antrenman yapan Al-Mashhadani kız kardeşlerden Rand, Dubai'de yapılacak Kadınlar Arap Şampiyonası, Fatimah ise ABD'de düzenlenecek Yıldızlar Dünya Şampiyonası öncesinde madalya umutlarını artırmaya çalışıyor.


- "Şampiyon olacağıma inanıyorum"


Klasik yay kategorisinde yarışan Rand, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Vedat Erbay hoca, bizi bırakıp Türkiye'ye dönünce kendisinden ayrılmak zorundan kalmıştık. Ama şimdi burada yeniden beraberiz. Kendisiyle çalışabilmek için Antalya'yı tercih ettik. Önümüzdeki ay Dubai'de Kadınlar Arap Şampiyonası başlayacak. Vedat hocanın da yardımlarıyla şampiyon olacağıma inanıyorum." dedi.

Rand, antrenmanlara 8 aylık oğlu Ali ile katıldığını dile getirerek, doğumdan iki ay sonra antrenmanlara başlayabildiği için şanslı olduğunu kaydetti.


- "Altın madalya için gideceğim"


Makaralı yay kategorisinde mücadele eden milli sporcu kardeşlerden Fatimah ise Antalya'da antrenman yaptıkları sahanın Irak'ta olmadığını belirterek, eski antrenörleri Vedat Erbay ile çalışmanın kendileri için çok faydalı olduğunu vurguladı.

Irak'ta okçuluk malzemesi bulmakta ve şampiyona hazırlıklarında zorluk çektiklerini ifade eden Fatimah, "Buradan aldığım desteklerle, şubat ayında ABD'de yapılacak dünya şampiyonasına tekrar altın madalya için gideceğim." diye konuştu.


- "İnşallah madalya kazanırlar"


Vedat Erbay ise 3 yıl Irak Milli Takımı'nın başantrenörlüğünü yaptığını vurgulayarak, güvenlik nedeniyle görevini bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Al-Mashhadani kardeşlerin Irak'tan sporcuları olduğunu dile getiren Erbay, şöyle konuştu:

"Irak'ta antrenman sıkıntısı çok olduğu için yardım rica ettiler. Ben de eski antrenörleri olduğum için kabul ettim ve buraya geldiler. Her iki kardeş de okçulukta çok yetenekli. Bunu da aldıkları derecelerle gösteriyorlar. Irak'ta yetiştirdiğimiz sporcuların başarılı olması, ülkemiz adına da onur kaynağı. İnşallah katılacakları şampiyonalarda madalya kazanırlar."