ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Çeşitli branşlardaki işitme engelli sporcuların bir araya getirilmesiyle oluşturulan İşitme Engelliler Kadın Milli Hentbol Takımı, dünya şampiyonasında altın madalyayı hedefliyor.

Brezilya'da 12-22 Temmuz'da düzenlenecek İşitme Engelliler Hentbol Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek İşitme Engelliler Kadın Milli Hentbol Takımı, antrenör Şenay Bağdatlı yönetiminde çalışmalarını Antalyaspor'un Döşemealtı'ndaki spor salonunda sürdürüyor.

Basketbol, futbol, voleybol gibi çeşitli branşlarda mücadele eden sporcuların hentbola kazandırılmasıyla oluşturulan milli takım, ilk kez düzenlenecek olan dünya şampiyonasında şampiyon olmayı amaçlıyor.


- Farklı branşlardan hentbol takımına


Antrenör Şenay Bağdatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 Haziran'da Ankara'da başlayacak üçüncü kamplarının ardından şampiyonaya gideceklerini söyledi.

İşitme Engelliler Kadın Milli Hentbol Takımı'nın Türkiye'de ilk kez bu yıl kurulduğunu belirten Bağdatlı, ilk kez düzenlenen dünya şampiyonasına katılıyor olmalarının çok önemli olduğunu belirtti.

Bağdatlı, İşitme Engellilerde kadın hentbolunun yeni bir branş olması nedeniyle sporcu konusunda bazı eksikliklerin olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Daha öncesinde basketbol, voleybol ve futbol oynamış sporcularımız var. Tabii ki onlara hentbol öğretiyoruz. Müsabık seviyeye getirmeye çalışıyoruz. İster istemez biraz sporcu devşirme söz konusu oldu. Önümüzdeki yıldan itibaren federasyon olarak işitme engelli kadınlarda lig oluşturacağız."

Şampiyona hazırlıklarının çok iyi bir şekilde devam ettiğine işaret eden Bağdatlı, "Dünya şampiyonu olmayı hedefliyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer ülkeler de bizimle aynı seviyede. Şampiyona hem onlar hem de bizim için bir ilk olacak. En iyi çalışmayı yapan ya da sporcularla ilgili en iyi saptamayı yapan ülke belki de bu senenin şampiyonu olacak. O biri neden biz olmayalım?" değerlendirmesinde bulundu.


- Dila: "Derece alıp geleceğimize çok inanıyoruz"


Basketbol oynarken hentbol milli takımına seçilen Dila Büyükavcı, basketbol oynarken çok fazla turnuvaya katıldığını ifade ederek, hentbolun kendisi için bambaşka bir şey olduğunu belirtti.

Hentbolda başarılı olacağına inandığını vurgulayan milli sporcu, şunları kaydetti:

"2017 yılında İşitme Engelliler Erkek Milli Hentbol Takımı kuruldu. Bunu görünce çok heyecanlandım. İnşallah kadın hentbol takımı da kurulur diye çok dua ettim. Sonra işitme engelliler kadın hentbolunun da açılacağını duydum ve çok mutlu oldum. Bütün takım arkadaşlarımızla şampiyonada derece alıp geleceğimize çok inanıyoruz."