İZMİR (AA) - İzmir'de bu yıl 6'ncısı düzenlenecek 9 Eylül Uluslararası İzmir Yarı Maratonu 2 Eylül Pazar günü koşulacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun kutlamaları kapsamında başlatılan maraton 21 kilometre 97 metrelik parkurda gerçekleştirilecek.

Uluslararası Maratonlar ve Mesafe Koşuları Birliği sertifikalı yarış, saat 08.00'de Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayacak. Mustafa Kemal Sahil Yolu'ndan devam edilerek İnciraltı Dokuz Eylül Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi sonundaki Beşyol otobüs durağından dönülecek ve yarış tekrar aynı güzergah takip edilerek Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak.

Parkurda, sıcak havaya önlem olarak su ve sünger istasyonları kurulacak. 2,5-5-10-15-20 kilometrelerde su istasyonu ve 7,5-12,5-17,5 kilometrelerde ise sünger istasyonu bulunacak.

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayacak yarışta İnciraltı Kent Ormanı'na kadar olan güzergah trafiğe kapatılacak. Haydar Aliyev Bulvarı Beşyol kavşağından Levent Marina istikametine olan mevcut şerit gidiş-gelişe çevrilecek.

Öte yandan İZDENİZ, maraton nedeniyle pazar günkü arabalı vapur seferlerinin Bostanlı İskele'den 10.30, Üçkuyular İskelesi'nden ise 11.30'da başlayacağını bildirdi.

Yarışma büyük erkek (1998 doğumlu ve daha büyük yaştaki sporcular), büyük kadın (1998 doğumlu ve daha büyük yaştaki sporcular) ile master kategorisinin çeşitli yaş gruplarında gerçekleştirilecek. Dereceye girenlere kupa ve para ödülü verilecek.