ANKARA (AA) - Judoda Avrupa Kulüpler Şampiyonası Altın Lig müsabakaları yarın Ankara'da yapılacak.

Geçen yıl silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Rusya'nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov anısına gerçekleştirilecek turnuvanın basın toplantısı, organizasyonun düzenleneceği Ankara Spor Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, başkan vekili Cemalettin Kömürcü ile turnuvada Türkiye'yi temsil edecek Galatasaray ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulüplerinin yöneticileri katıldı.

Sezer Huysuz, Rus büyükelçinin hayatını kaybetmesinin ardından iki ülke arasında sporun birleştirici gücünden faydalanmak için turnuvayı Karlov'un anısına düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Organizasyona daha sonra Avrupa Judo Birliğinin (EJU) dahil olduğunu belirten Huysuz, "EJU'nun katılmasının ardından organizasyon bu boyuta geldi. Cumhurbaşkanımıza bilgi verildi, kendisi de Ankara'da organize edilmesini istedi. Cumhurbaşkanımız daha sonra turnuvaya Rusya Devlet Başkanı Putin'i davet etti. Putin teşekkürlerini iletti." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Rusya arasındaki "soğuk rüzgarların" dindiğini dile getiren Huysuz, "Biz de sporla katkı sağlamak istedik." diye konuştu.

Başkan Huysuz ayrıca, büyükelçi Karlov'un eşi Marina Karlova'nın da organizasyona katılacağını ve kendisine plaket verileceğini sözlerine ekledi.

Ankara Spor Salonu'ndaki şampiyonada Türkiye'yi kadınlarda Galatasaray, erkeklerde ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor temsil edecek.

Şampiyonaya katılacak takımlar şunlar:

Kadınlar: Galatasaray (Türkiye), JCC Vienna Samurai (Avusturya), AJ Limoges (Fransa), JCP Comboult (Fransa), Kızılyıldız (Sırbistan), Yawara Neva (Rusya), Valencia CJ (İspanya), UJISK Slavija (Sırbistan)

Erkekler: İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Türkiye), SGS Judo (Fransa), Fighter (Gürcistan), New Stream (Rusya), SC Portugal (Portekiz), JC Akademik (Karadağ), Kızılyıldız (Sırbistan), Yawara Neva (Rusya)