KASTAMONU (AA) - Kadınlar Hentbol Süper Ligi'ini ikinci sırada tamamlayan ve Kadınlar Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası'nda yarı final oynayan Kastamonu Belediyespor, 2018-2019 sezonu hazırlıklarına başladı.

Gazi Stadı'nda gerçekleştirilen sezonun ilk antrenmanında, koşu ve ısınma hareketleri yapıldı.

Antrenör Hakan Günal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk maçlarını 8-9 Eylül'de EHF CUP'ta, İsviçre ekibi LC Brühl Handball ile yapacaklarını söyledi.

Yeni sezondaki hedefleriyle ilgili Günal, şunları dile getirdi:

"Geçen sene biz hem kupa hem lig şampiyonluğu hedefiyle yola çıkmıştık. Fakat ikisinde de maalesef ikinci olduk. Bu sene yine şampiyonluklar için yola çıkıyoruz. Aynı zamanda Avrupa'da finali hedefleyerek yola çıkıyoruz. Bu anlamda yükümüzün daha ağır olduğunu söylemek gerekir. Yapılan yatırım Avrupa için yapılmış oldu. Umarım hedeflerimizi gerçekleştirecek ekibi bir hafta içinde oluşturmuş oluruz. Şu anda 11 kişiyiz, ana kadromuz 14 kişi olacak. İki ya da üç tane genç takviyesiyle beraber 17 kişi olmayı planlıyoruz."

Ligin zorlu geçeceğine işaret eden Günal, "Hem ligde hem Avrupa'da daha zor maçlar oynayacağımızı tahmin ediyorum. Ligdeki mücadelenin 6 takım arasında geçeceğini ve daha sonra 4'e düşeceğini tahmin ediyorum. İyi çalışmak, çok çalışmak ve çalıştıklarımızı sahaya yansıtmak gerekiyor. " değerlendirmesinde bulundu.

Takım kaptanı Serpil İskenderoğlu ise geçtiğimiz sezonu buruk kapattıklarını ifade etti.

Sezona büyük hedefler koyarak başladıklarını söyleyen İskenderoğlu, "Takımın kemik yapısı hala duruyor. Bu sezonki hedefimiz geçen sezon oynadığımız EHF Kupası'ndaki yarı finalin bir üstü, final oynamak. Bu sezon çok daha sert antrenmanlar yaparak başlıyoruz. Hedeflerimiz her zaman büyük. Başarılı bir takımız, artık Avrupa'da adımız var." diye konuştu.