SAKARYA (AA) - Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Sakarya'da "Hafızlık Proje Okulu" olan Şehit Bülent Yurtseven Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Erenler ilçesindeki okulun konferans salonunda düzenlenen söyleşide konuşan Kenan Sofuoğlu, çok yoğun programı olmasına rağmen hafızlık proje okulunu ziyaret ettiğini söyledi.

Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'le meşgul olmalarının çok güzel olduğunu belirten Kenan, vefat eden ağabeyinin de hafız olduğunu, hafızlık yaparken gösterdiği çalışma azmini hiç unutamadığını anlattı.

Kenan Sofuoğlu, başarının hiçbir zaman tesadüf olmadığını vurgulayarak, "5 kez dünya şampiyonu oldum. Bunun da en önemli nedeni dua. Başarılı olmak için ilk önce Allah'ın yardımına inandım ve azimle hiç bıkmadan çalıştım. Çok yorulduğum ve sakatlandığım oldu ama asla pes etmedim çünkü bir hedefim vardı. O da ülkemi yurt dışında en başarılı olduğum motor sporları alanında en iyi şekilde bir Müslüman Türk sporcu olarak temsil etmekti. Bunu da Allah'a şükürler olsun, şampiyonluklar elde ederek başardım." ifadelerini kullandı.

Hafızlık okuyan öğrencilere de tavsiyelerde bulunan milli sporcu, şunları kaydetti:

"Sizler de hafızlık yapıyorsunuz. İlk önce Allah'ın size yardım ettiğine inanın ve bıkmadan çalışın, sonuçta mutlaka başarılı olacaksınız. Sizin gibi öğrenciyken öyle zengin bir aile çocuğu değildim. Babam, motor tamircisiydi. Harçlığı bol olan birisi değildim ama şimdi çalışma, azim, gayret ve Allah'ın yardımıyla ekonomik durumum da çok iyi. Size tavsiyem çalışmak ve çok okumanızdır."

Okul müdürü Recep Almaz da ziyaretinden dolayı Kenan Sofuoğlu'na teşekkür etti.

Söyleşinin sonunda Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Cihan, milli sporcuya filografi çalışması Türk bayrağı verdi.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.