Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ifadesinde suçlamaları reddederek, "Başka takımlar varken neden Fenerbahçe'nin üzerine gidildiğini anlamadığını" söylediği öğrenildi. Mevlana'nın "Hamdım, piştim, yandım" sözlerini kullanarak savunma yapan Yıldırım'ın, "Ben de konumum itibarıyla kendimi bu şekilde görüyorum. Yaşım itibarıyla ve bugüne kadar gerçekleştirdiğim spor camiasına katkılarım da dikkate alınarak eğer yargılanacaksam tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmamı talep ederim" ifadelerini kullandığı iddia edildi.

"KİMSEYİ DÖVDÜRMEDİM"

Habertürk'ün haberine göre; Aziz Yıldırım'ın hakim sorgusunda 19 soruya verdiği ifadenin 15 sayfayı bulduğu belirtildi. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde kendisine muhalif olanları kongreden dışarı attırdığı ve dövdürdüğü yönündeki iddialar sorulan Yıldırım'ın, "8 Mayıs 2011 günü gerçekleştirilen mali genel kurul öncesi muhalif bir kısım kişilerin gazeteye ilan vermesi üzerine muhalefetin önüne geçebilmek için Sedat Peker grubuyla bağlantılı kişileri yönlendirerek ilan veren kişileri dövdüreceğim ve dışarı attıracağım yönündeki iddialar doğru değildir. Böyle bir eylemim olmadı" dediği belirtildi.

"HİÇBİR DELİL YOK"

Futbol müsabakalarında şike ya da teşvik faaliyeti yapıldığına ilişkin hiçbir delil olmadığını savunan Yıldırım'ın, "Bu maçların mahiyetleri itibarıyla bizim tarafımızdan şike ve teşvike konu olabilecek nitelikte maçlar olmadığını savcılıkta söyledim. Sadece birkaç maçta bizim doğrudan ilgimiz olabileceği düşünülse dahi bu maçlarla ilgili de herhangi bir şekilde şike ya da teşvik faaliyetinde bulunduğumuz yönünde suçlamaya esas alınabilecek herhangi bir delil bulunmamaktadır" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

"TELEFON GÖRÜŞMELERİ KULÜBÜN SORUNLARIYLA İLGİLİYDİ"

Aziz Yıldırım'ın, örgütsel bir oluşum içerisinde bir kısım eylemleri yaptığı iddialarına dayanak olarak gösterilen telefon görüşmelerinin, başkanı olduğu Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sorunlarından ve bu yönde yapılması gerekenlerden ibaret olduğunu söylediği ileri sürüldü. Yıldırım'ın, 'yasadışı' olarak kabul edilebilecek, diğer şahıslara direktif verme, yönlendirme gibi bir faaliyetinin olmadığını belirttiği de öğrenildi.

"NEDEN SADECE FENERBAHÇE?"

Aziz Yıldırım'ın sorgusunun devamında, "Fenerbahçe Kulübü'yle ilgili böyle bir soruşturma yapılması da benim tarafımdan kabul edilebilir bir şey değildir. Aynı konumda olan şüphe edilecekse, başka takımlar adına da bir takım şüphe sebepleri bulunmakla birlikte sadece takımımız hakkında böyle bir suçlamaya muhatap olmak doğru olmamıştır" dediği iddia edildi.

MEVLANA'NIN SÖZÜNE ATIFTA BULUNDU

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'ın, "Ben hakkımdaki iddialarla, kulüp başkanlığım devam etsin etmesin mücadele etmek istiyorum. Hiçbir şekilde işlemediğim bir suçlamayla karşı karşıya kaldım. Böyle bir suçlamayla muhatap olmak beni derinden yaralamıştır, Mevlana'nın bir sözünü de burada tekrar etmek istiyorum: "Hamdım, piştim, yandım" demiştir. Ben de konumum itibarıyla kendimi bu şekilde görüyorum. Yaşım itibariyle ve bugüne kadar gerçekleştirdiğim spor camiasına katkılarım da dikkate alınarak, eğer yargılanacaksam tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmamı talep ederim" dediği öne sürüldü.



Milliyet