KIRŞEHİR (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığının kamp merkezlerinden Hirfanlı Ahi Evran Gençlik Kampı, bu yıl Türkiye'nin dört bir yanından gelen 4 bin kişiyi ağırladı.

Kırşehir'in Kaman ilçesi sınırlarında Hirfanlı Baraj Gölü kenarında bulunan kamp alanında, gençlere yönelik sportif ve kültürel faaliyetlerden, değerler eğitimine birçok konuda etkinlik düzenleniyor.

Hirfanlı Gençlik Kampı ve İzcilik Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yatırımlarla Hirfanlı Ahi Evran Gençlik Kampı kapasitesinin büyütüleceğini ve daha çok misafire hizmet edileceğini söyledi.

Kampa gelen gençlere kano, plaj voleybolu, futbol, trekking, oryantiring, satranç, masa tenisi, dağ bisikleti, el sanatları, ebru, halk oyunları, müzik, geleneksel oyunlardan matrak ve mangala gibi birçok etkinlik düzenlendiğini belirten Şentürk, "Sosyal ve sportif etkinliklerimiz ile gençlerimize unutamayacakları bir kamp dönemi yaşatıyoruz." dedi.

Bu yıl 11 kamp dönemi yapıldığını vurgulayan Şentürk, "Kaman'daki kampta, Milli Eğitim Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan protokoller hariç, Bakanlığımızın faaliyetlerinde farklı şehirlerden gelen 4 bin öğrenciyi ağırladık. Değişik illerden gelen gençler, aynı odada kalarak kaynaşıp, arkadaşlık bağı kuruyor. Kendi kültürlerini anlatma imkanı buluyor. Buraya gelen öğrencilerin milli ve manevi değerlere bağlı, vatana ve millete saygılı kişiler olarak yetişmelerini sağlamak için uğraşıyoruz." diye konuştu.