İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe'nin İspanyol golcüsü Roberto Soldado, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında rakipleri Beşiktaş'ın sahaya çıkmamasına ilişkin, "Finale adımızı istemediğimiz bir şekilde yazdırdık." dedi.

Beşiktaş'ın yarı final rövanşı için sahaya çıkmaması nedeniyle derbinin iptal edilmesinin ardından Ziraat Türkiye Kupası maçlarının yayıncı kuruluşuna açıklamalarda bulunan Soldado, "Buraya geldik, rakibimiz bekledik. Bu turnuvaya, rakibimize ve yaptığımız işe saygı gösterdik ama rakibimiz gelmedi. Onlar buraya gelip bu karşılaşmayı oynamak istemedi. Bir kez daha söylüyorum gönül isterdi ki bu akşam bu karşılaşma saha içerisinde oynansın, finale adımızı o şekilde yazdıralım. Çünkü rakiplerinize saygı duymanız gerekiyor. Finale adımızı istemediğimiz bir şekilde yazdırdık." diye konuştu.

Ligde kendilerini bekleyen 3 karşılaşma olduğunu ve bu maçlarda ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirten Soldado, şunları söyledi:

"Elimizde olan tek şey bu 3 maçı en iyi şekilde oynayıp o maçlardan galibiyetle ayrılmak. Kendi maçlarımızı kazandıktan sonra rakiplerimizin maçlarını beklemek mecburiyetindeyiz. İsteğimiz onların hata yapması ve bu hataların bizi istediğimiz sonuca, yani şampiyonluğa ulaştırması. Evet işimiz zor ama kendi maçlarımızı düşünmekten başka hiçbir çaremiz yok. Kolay olmayacak bunu biliyoruz ama bekleyeceğiz, kazanıp göreceğiz."


- Volkan: "Buruk bir sevinç var"


Fenerbahçe'nin takım kaptanı Volkan Demirel, buruk bir sevinç yaşadıklarını dile getirdi.

Beşiktaş'ın maça çıkmama kararının siyah-beyazlı camiayı ilgilendirdiğini vurgulayan Volkan, "Üzerimize düşen görevi yerine getirdik, buraya geldik maçın oynanması için elimizden geleni yaptık. Rakibimizin sahaya çıkmak istememesi, onların almış olduğu bir karardır. Biz sahadaki yerimizi aldık, sahada sonuçlanmasını istediğimiz bir maçtı. Başından beri bunu telaffuz ediyoruz. Neticesinde olaylar buraya kadar geldi. Hayırlısı olsun. Bu turu böyle geçmek istemezdik. Teleset Mobilya Akhisarspor ile çıkacağımız finale en iyi şekilde hazırlanacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Derbinin yarıda kalmasına sebebiyet veren olayların futbol adına güzel olmadığını vurgulayan Volkan, şunları aktardı:

"Bu tatsız olaylar inşallah bir daha yaşanmaz. Karara saygı duyduk, olması gerektiği gibi hareket ettik ve bu şekilde sonuçlandı. Biz çok olaylar atlattık, hiçbir zaman Fenerbahçe taraftarı takımına zarar vermedi. O gün sahaya gelen maddelerin veya yapılan olayların tamamen dış etken olduğunu düşünüyorum. Tabii ki ne olduğunu bilemem ama biz de buna engel olamadıysak o günün şartlarında kimse engel olamazdı. Neticesinde yaşandı ve bitti. Finale çıktığımız için buruk bir sevinç var. O gün bir şeyler olduğunu anladığım için olaylara fazla dahil olmadım. Tuhaf bir ortam vardı. Hem tribünlerdeki hem de Beşiktaş'ın yapmış olduğu hareketler bana çok normal gelmedi. Maçların her zaman sahada bitmesi taraftarıyım. Bunlar güzel şeyler değil, inşallah kimseye bir şey atılmaz."

Volkan, şampiyonluk yarışında geriye dönüp baktıklarında üzüldükleri çok karşılaşma olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok fazla bireysel hatadan puanlar kaybettik, maçlar verdik.Ama her şeye rağmen ligde şampiyonluk iddiamız var. Daha 3 hafta ve alınabilecek 9 puan var. Rakiplerimizle aramızda 3 ve 2 puan var. Lig daha çok sonuçlara gebe olacaktır. Sadece elimizden geldiği kadar 3 maçı kazanıp önümüze bakacağız. İnşallah o şans bize gelir, gelirse de inşallah hep beraber hem lig hem de Türkiye Kupası'nı istediğimiz yerde bitirmek istiyoruz."