MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Mersin'de hobi olarak başladıkları kick boksta milli takıma kadar yükselen okul arkadaşları 17 yaşındaki Batuhan Demir ve Yasin Dikmen, İtalya'nın Venedik kentinde düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda farklı branşlarda da dünya ikincisi olmayı başardı.

Şevket Pozcu Anadolu Lisesi'nde okuyan Batuhan Demir ve Yasin Dikmen bu alandaki kariyerlerine başlamak için önce ailelerini ikna etmek zorunda kaldı.

Dövüş sporu olması nedeniyle karşı çıkan aileleriyle konuşup hobi olarak bu spora başlayan genç sporcular, başarıya uzanan yolu da açmış oldu.

İlk başlarda müsabakalarda derece alamayan ve antrenmanlarda aldıkları darbelerle elleri yüzleri şiş bir halde eve giden genç sporcular, buna rağmen pes etmedi.

Daha çok çalışarak kendilerini geliştiren Batuhan ve Yasin, zamanla Türkiye dereceleri elde etti.

Milli takıma seçilme başarısı da gösteren lise öğrencileri, en son İtalya'nın Venedik kentinde düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda finale çıkma başarısı gösterdi.

Batuhan ve Yasin, finalde rakiplerine yenilse de dünya ikincisi olmanın gururunu yaşadı.


- Batuhan: "Avrupa'da bu kez altın madalya istiyorum"


Batuhan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pes etmeyip çalışmanın karşılığında çok sevdikleri bu sporda başarıya ulaştıklarını söyledi.

Türkiye şampiyonlukları yaşadığını ancak bu sefer de kendisine uluslararası alanda hedef koyduğunu aktaran Batuhan, şöyle devam etti:

"Venedik'te düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'na milli takım olarak gittik. 86 kilogramda low kick branşında finale çıkmayı başardım. Finalde Polonyalı rakibime puanla kaybettim. Nasip değilmiş, olmadı. Önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'nda yine finale çıkıp, bu kez altın madalya istiyorum."

Batuhan, katıldıkları Türkiye şampiyonalarda tüm masrafları kendilerinin karşıladığını, birçok şampiyonaya da bu yüzden katılamadığını belirterek, "Kendi imkanlarımızla gidiyoruz. Otel masrafı, yol parası hepsi bizim cebimizden çıkıyor. 3 dalda olunca hepsine katılamıyoruz. Bize destek olunmasını istiyoruz." diye konuştu.

Yasin Dikmen de ailelerinin ilk başta karşı çıkmasına rağmen kick boksa olan tutkusundan vazgeçmeyerek doğru bir karar aldığına inandığını belirterek, "Annem bana başlarda hiç destek vermiyordu çünkü her eve geldiğimde bir yerim morarmış oluyordu. Benim çok istemem üzerine o da artık kabullendi ve destek vermeye başladı." değerlendirmesinde bulundu.

İtalya'daki şampiyonada full contact branşında 57 kiloda finale çıktığını anlatan Yasin, finalde ise Rus rakibine kaybettiğini söyledi.

Şampiyonada büyük tecrübeler kazandığının altını çizen Yasin Dikmen, "Dünya ikincisi oldum ama önümüzde şampiyonalar var. Finale çıkıp yine birinci olmayı hedefliyorum. En yakın hedefim Avrupa şampiyonluğu." ifadelerini kullandı.

Yasin, kick boksa verilen katkının artırılmasını isteyerek, destek beklediklerini sözlerine ekledi.