İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleri, Türk basketbolunun duayen isimlerinden Mehmet Baturalp'in vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Twitter hesabından yayımladığı mesajda, "Türk basketbolunun duayen isimlerinden Mehmet Baturalp'e Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesi, sevenleri ve tüm basketbol camiasının başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

TFF de mesajında, "Basketbol dünyasının duayen isimlerinden, eski milli sporcu ve milli takım antrenörü, Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği Başkanı Mehmet Baturalp'in tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Mehmet Baturalp'e Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve basketbol camiasına başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verdi.

Fenerbahçe'nin mesajında da Mehmet Baturalp'in sarı-lacivertli kulübün yüksek divan kurulu üyesi olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımızın eski kaptanlarından, eski milli basketbolcu, milli takımın eski antrenörlerinden ve Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği Başkanı Mehmet Baturalp'in tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet; kederli ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

Galatasaray Kulübünün yayımladığı mesajda, Mehmet Baturalp'in bir dönem sarı-kırmızılı basketbol takımını da çalıştırdığı hatırlatılarak, "Türk basketbolunun önemli isimlerinden Mehmet Baturalp'in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. 1983-1984 sezonunda, lig kupası ile Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanılan 1984-1985'in ilk haftalarında ve 1992-1993'te Galatasaray'ı çalıştıran Mehmet Baturalp'e Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm basketbol camiasına başsağlığı dileriz." denildi.

Beşiktaş Kulübü de Mehmet Baturalp'e Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve basketbol camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.