İSTANBUL (AA) - MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, teknik direktör İsmail Kartal ile yola devam edeceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası'na katılan Yiğiner, AA Spor Haberleri Yayın Yönetmenliği yönetici ve editörlerinin sorularını yanıtladı.

Süper Lig'e çıkmalarının ardından teknik direktör İsmail Kartal ile görüştüklerini belirten Yiğiner, "Teknik direktörümüzün sözleşmesi devam ediyor. Yeniden yapılanmayla, yeni sezonda İsmail Kartal ile yola devam edeceğiz. Biz özellikle teknik direktörde gayrete bakarız. Eğer o kendi gayretli olursa, futbolcular da ona uyum sağlıyor. İsmail Kartal, çalışkan bir hoca. Mesai harcıyor, emek veriyor. Çalışmayı çok seviyor, dürüst bir insan. Kendine göre hedefleri var ve bizim gibi düşünüyor." ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli taraftarların MKE Ankaragücü'nün yanından her deplasmana gittiğini ve onların desteğinden çok memnun olduklarını dile getiren Yiğiner, şöyle devam etti:

"Transfer yasağının kalkması gerekiyor. Bana göre bu yasak kalkar. Bunun başka yolu yok. MKE Ankaragücü, milyonlarca taraftarı olan bir kulüp. Kulübe bu borcu biz yapmadık. Bize bu parayı verecek insanlar zaten cebinden vermeyecek. Ankaragücü, Ankara'nın sosyal yönden dinamiklerinin başında geliyor. 10 binlerce insan stresini, enerjisini o statta atıyor. Biz kimsenin cebinden bir şey istemedik. Burada insanların taleplerine cevap vermek zorundasın. Biz ayakbastı paramızı aldığımız zaman bir kısmını transfer yasağına, bir kısmını da yeni yapılanmaya kullanırız. Biz geldiğimizde borcu 30 milyon biliyorduk. Bundan 7-8 sene önce oynayan futbolcunun sizden alacağı çıkabiliyor. Borcun 130-140 milyon olduğunu bilsen, zaten o işe girilmez. Kulüp çok borçlandırılmış ama korkulacak bir şey yok. Federasyondan gelen para eski yöneticilerimize gitmezse, yasağımızı kaldırırız. Borcun büyük kısmı eski yöneticilere."


- "Yarışmacı bir takım kurmayı hedefliyoruz"


MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, gelecek sezon Süper Lig'de yarışmacı bir takım kurmayı hedeflediklerini aktardı.

Ligi orta sıraların üstünde tamamlayacak bir takım oluşturmak istediklerini vurgulayan Yiğiner, "Ligin orta sıralarında olmayı hedefleyen bir takım kurduğunuzda düşme şansınız yüzde 50 olur. İlk 6-7 takım arasında yer almayı hedeflediğinizde ise yüzde 90 kümede kalırsınız. Yüzde 10 ise şampiyonluk ve Avrupa kupalarına katılma şansınız olur. Orta sıraların üstünde yer almamız gerek. Yarışmacı bir takım kurmayı hedefliyoruz. MKE Ankaragücü bu şekilde Süper Lig'de birçok takımın canını yakacaktır. Takımıma güveniyorum." diye konuştu.


- "Eryaman Stadı'nda oynamak istiyoruz"


Mehmet Yiğiner, gelecek sezon iç saha maçlarını Eryaman Stadı'nda oynamak istediklerini kaydetti.

Yapımı devam eden Eryaman Stadı'nın ağustos ayında hazır hale geleceğini ifade eden Yiğiner, "Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Eryaman Stadı 8. ayda bitecek. Yaklaşık 22 bin seyirci kapasiteli olacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile stadı gezdik ve inceledik. Tahsis edebilirlerse iç saha maçlarımızı Eryaman Stadı'nda oynamak istiyoruz." dedi.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nın yerine modern bir stat yapılacak olması hakkında da görüşlerini anlatan Mehmet Yiğiner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'ya yeni stat yapılacağını söyledi. Projesi çizildi. Cumhurbaşkanına örnekler sunuldu. Hatta Cumhurbaşkanı daha iyisini istedi. Türkiye'nin en iyi stadı başkent Ankara'da olacak. Cumhurbaşkanımız MKE Ankaragücünü takip de ediyor. Sağ olsun birçok yerde de bunu dile getirdi. Olması gereken camiaların Süper Lig'de yer alması gerek. Proje takımları karşılık bulamıyor. Şehir takımları lige canlılık verir. Ankaragücü'nün son 2 senesi dört dörtlük gitti. Bir sinerji oluştu. Ankaragücü olmadan Ankara şehri güçsüz kalır. Maçlarımızı yıkılmak üzere olan statlarda oynuyoruz. Eryaman Stadı yapılıyor. Ardından 19 Mayıs'ın yerine modern bir stat yapılacak. Bunlar da tamamlanırsa tek eksik Süper Lig şampiyonluğu olur."

Futbolun yanı sıra diğer branşlarda da başarılı olmayı hedeflemeleri gerektiğinin altını çizen Yiğiner, şu görüşleri paylaştı:

"Başkentimiz sporda başarılı olacak diye düşünüyorum. Ankaragücü'nü sadece futbol kulübü olarak görmemeliyiz. Diğer branşlara da girmemiz lazım. Zaten varız. Ama daha aktif olmalıyız. Onbinlerce gencimizin kötü alışkanlıklardan uzak durarak spor yapması gerek. Tesisleşmemizi yayabilirsek Türk sporuna ve Ankara'ya daha iyi hizmetler yapmış oluruz."


- "Gençlerbirliği'nin düşmesi bizi üzer"


Ankara'nın diğer takımları Gençlerbirliği ve Osmanlıspor'un Spor Toto Süper Lig'de bitime 2 hafta küme düşme hattında yer alması ile ilgili olarak Yiğiner, "Gençlerbirliği köklü bir kulüp. Rahmetli başkan İlhan Cavcav duayen bir insandı. Borçsuz bir kulüp bıraktı. İlhan Cavcav sezonunda Gençlerbirliği'nin düşmesi bizi üzer. Osmanlıspor ise proje takımı. Taraftarı yok. Ben şehrin içindeyim. Kimse alınmasın ama Osmanlıspor lige fazla. Osmanlıspor'un küme düşmesini kayıp olarak görmem. Bunların yanında Ankaragücü'nün Süper Lig'e çıkması ise sevindirici. Allah herkesin kalbine göre versin." şeklinde görüş belirtti.

Başkan Mehmet Yiğiner, son olarak Galatasaray'ın Süper Lig'deki şampiyonluk yarışında Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'tan daha avantajlı olduğunu ve Fatih Terim yönetimindeki sarı-kırmızılı takımın ligi zirvede bitireceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

(Bitti)