ANKARA (AA) - Milli badmintoncular, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na kota puanı veren Crown Group Avustralya Açık 2018 Turnuvası'na katılacak.

Türkiye Badminton Federasyonundan yapılan açıklamaya göre 8-13 Mayıs tarihlerinde Avustralya'da düzenlenecek turnuvada, 31 ülkeden 283 sporcu madalya mücadelesi verecek.

Antrenörlüğünü Çağatay Taşdemir'in yaptığı milli takımda sporcular Emre Lale ve Neslihan Yiğit, kürsüde yer almaya çalışacak.

Milli sporcu Emre Lale, tarihte bir ilki başarmak istediğini belirterek, "Grand Prix Gold Şampiyonası'nda 4 numaralı seribaşı olan Hint rakibimi yenmek ve yarı finale kadar yükselmeyi hedefliyorum. Buradan alacağım puanla, olimpiyat kotasına daha da yaklaşacağımı umut ediyorum. Badminton tarihinde bir ilki başarmak ve tek erkekler kategorisinde ülkemi olimpiyatlarda temsil etmek, federasyonun bana yaptığı yatırımın karşılığını vermek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Neslihan Yiğit ise bu tarz turnuvaların kendilerini ölçme adına çok önemli olduğunun altını çizerek, "Dünyanın en iyileri burada yarışıyor. Ben maçlarıma ana tablodan başlayacağım. Hedeflerime ulaşabilmek için bu tür turnuvalarda kendimi gösterip istediğim konumda olabilmem için derece almam gerekiyor. Federasyonun imkanları ile bu turnuvalara gidiyorum, bana verilen emeğin karşılığını vermek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik ise kendilerine sağlanan kaynaklar ve destekler için Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkür etti.