KASTAMONU (AA) - Macaristan'da 20-31 Ağustos'ta düzenlenecek Dünya Şampiyonası için Kastamonu'da kamp yapan Genç Kız Boks Milli Takımı sporcuları, Çankırı'nın Orta ilçesine düzenlenen moral gezisine katıldı.

Ay-yıldızlı sporcular, Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'da bulunan Kadıdağı Kamp Merkezi'nde Genç Kız Milli Boks Takımı Sorumlu Antrenörü İsa Daştan yönetiminde Erkek Milli Boks Takımı Sorumlu Antrenörü Zamora Nunez Reimond ve Yıldız Kız Milli Boks Takımı Antrenörü Ahmet Çınar'ın katılımıyla dünya şampiyonası hazırlıklarına devam ediyor.

Şampiyonaya bir hafta kala 5 sporcu ile onlara partnerlik yapan 5 boksör, antrenörleri eşliğinde Çankırı'nın Orta ilçesini ziyaret etti.

Orta Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü de olan Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski bir boksör olan Orta Kaymakamı Muhammed Yılmaz'ın daveti üzerine sporcuların ilçeye geldiğini söyledi.

İlçenin tarihi ve turistik yerlerini sporculara tanıttıklarını dile getiren Çınar, "Sporcularımız Orta'da bulunan Sakaeli Peri Bacaları'nı gezdikten sonra Höyük yeraltı şehrini inceledi. Bölgenin kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Oldukça verimli bir gezi oldu." dedi.

Dünya şampiyonasına hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğine dikkati çeken Çınar, "Boksörlerimiz İsa hoca önderliğinde bizim de katkılarımızla günde 3 antrenmanla şampiyona hazırlanıyor. Her şey oldukça iyi gidiyor. Dünya şampiyonası öncesinde sporcularımızın moral ve motivasyonunu artırarak enerji depolamalarını sağlamak amacıyla çeşitli geziler düzenliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sporcuların şampiyonaya hazır olduğunu aktaran Çınar, "Ülkemize son dönemde büyük saldırılar yapılıyor. Biz ve sporcularımız bunun farkındayız. Sporcularımız dünya şampiyonasından bayrağımızı dalgalandırmak istiyor. Şampiyonada güzel sonuçlar alıp vatandaşlarımızın göğsünü kabartmak istiyoruz." diye konuştu.

Kaymakam Yılmaz'ın sporculara Muhammed Ali'nin hayatının anlatıldığı "Benim Adım Ne?" kitabını hediye ettiğini belirten Çınar, "Bu tür organizasyonlar sporcularımızın psikolojisi açısından çok önemli. Kaymakamımıza ve diğer destek verenlere çok teşekkür ederiz. Federasyon Başkanımız Eyüp Gözgeç, başarımız için elinden gelen tüm desteği veriyor. Bu desteklere layık olmak için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Reimond da Türkiye'nin her bölgesinin ayrı güzelliğe sahip olduğunu vurgulayarak, "Bir süredir Türk boksuna hizmet veriyorum. Türkiye tarihiyle, kültürüyle çok güzel bir yer. Bu güzel ülkeye olimpiyat madalyaları kazandırmak için bir Kübalı olarak elimden geleni yapacağım." değerlendirmesinde bulundu.