ANKARA (AA) - Milli eskrimci Aylin Çakır, Mısır'ın başkenti Kahire'de devam eden Akdeniz Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Türkiye Eskrim Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, yıldız kadın kılıç kategorisinde mücadele eden Aylin Çakır, rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu.

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) olimpik havuz sporcularından Aylin, tablo 16'da karşılaştığı Cezayirli sporcu Kaouther Muhammed Belbekir'i 15-6 mağlup etti. Tablo 8'de Mısırlı Jana Elbakry ile karşılaşan Aylin, rakibini 15-10 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Milli sporcu, yarı final mücadelesinde de İtalyan Vally Giovannelli'yi 15-11'lik skorla geçerek finalde bir başka İtalyan Pia Gaia Carella'nın rakibi oldu. Aylin, finalde de başarılı bir performans gösterdi ve rakibini 15-9 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Yıldızlar kategorisinde erkek flörede Alp Eyüpoğlu ve kadın epede Lal Erman da gösterdikleri başarılı performanslarla bronz madalyaları boynuna taktı.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Atalı, 2018 yılının da geçen sene gibi başarılı geçmesini umduğunu belirterek, "Madalya kazanan sporcularımızı kutluyorum. Olimpiyat havuzunda olan bir sporcumuzun altın madalya kazanmış olması da gelecek adına bizi ayrıca sevindiriyor ve umutlandırıyor. Devletimizin, Türkiye Olimpiyat Merkezi projesi ve federasyonumuzun yoğun çabaları eskrimde kalıcı başarıları getirecektir." ifadelerini kullandı.