ANKARA (AA) - Milli sporcular, Azerbaycan'ın ev sahipliğinde organize edilecek Dünya Judo Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Türkiye Judo Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, başkent Bakü'deki Ulusal Cimnastik Arena Spor Salonu'nda 20-27 Eylül tarihlerinde organize edilecek şampiyonaya, 129 ülkeden 309'u kadın toplam 800 judocu katılacak.

Milliler, ferdi ve karma takımlar müsabakalarında, 4 kadın ve 6 erkek sporcudan oluşan kadrosuyla madalya mücadelesi verecek.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Bakü'de düzenlenecek büyük organizasyonda milli sporcuların en iyi dereceleri elde etmek için efor ve güç sarf edeceklerini belirterek, "Büyüklerin, kendilerini örnek alan gençlerimize moral ve motivasyon katkısı sağlayacak dereceler yapacaklarına inanıyorum. Büyüklerimizden, ümitlerde ve gençlerde son dönemde elde etiğimiz başarılı sonuçlara yakın dereceler bekliyoruz. Onların bu şampiyonaya iyi hazırlanmaları konusunda, gerek yurt dışı ortak çalışma kampları gerekse yurt içinde antrenman imkanları sağladık. 2020 Tokyo Olimpiyatları yolunda bizlere heyecan katacak sonuçlar alacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyonada mücadele edecek milli takım kadrosunda kadınlarda Gülkader Şentürk (48 kilo), İrem Korkmaz (52 kilo), Büşra Katipoğlu (63 kilo) ve Kayra Sayit (+78 kilo), erkeklerde Bekir Özlü ve Şahin Kaba (60 kilo), Sinan Sandal (66 kilo), Vedat Albayrak ve İlker Güldüren (81 kilo) ile Mikail Özerler (90 kilo) yer alıyor.

Milli judocuların maç programı ise şöyle:

20 Eylül Perşembe:

Kadınlar 48 kilo: Gülkader Şentürk

Erkekler 60 kilo: Bekir Özlü ve Şahin Kaba

21 Eylül Cuma:

Kadınlar 52 kilo: İrem Korkmaz

Erkekler 66 kilo: Sinan Sandal

23 Eylül Pazar:

Kadınlar 63 kilo: Büşra Katipoğlu

Erkekler 81 kilo: Vedat Albayrak ve İlker Güldüren

24 Eylül Pazartesi:

Erkekler 90 kilo: Mikail Özerler

26 Eylül Çarşamba:

Kadınlar +78 kilo: Kayra Sayit

27 Eylül Perşembe:

Karma takımlar müsabakaları