ANKARA (AA) - Karate Milli Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları kota müsabakaları hazırlıkları kapsamında, İspanya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde iki önemli organizasyona katılacak.

Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Milli Takım, Dünya Karate Federasyonunun (WKF) önemli turnuvaları arasında yer alan Karate 1'in A Serisi ile Premier Ligi'nde tatamiye çıkacak.

Karate 1'de A Serisi'nde sezonun ilk etabı, yarın İspanya'nın Guadalajara kentinde başlayacak. Premier Lig'in 2. etabı ise 16-18 Şubat'ta Dubai'de gerçekleştirilecek. Milli Takım, iki organizasyona da katılarak kota müsabakaları öncesi deneyim kazanacak.

Karate Milli Takımı Teknik Direktörü Murat Delihasan, iki turnuvada da tam kadro mücadele edeceklerini belirterek, "Dünyanın en iyi karatecilerinin katılım gösterdiği organizasyonlar, hazırlık turnuvalarımız arasında yer alıyor. Sporcularımızın büyük çoğunluğu, kendi kilolarında dünya sıralamasında ilk 10 içerisinde yer alıyor. Bu müsabakalarda takımımızın form grafiğini yükseltirken rakiplerimizi de analiz etme imkanı buluyoruz. İspanya'daki A Serisi etabından sonra yapacağımız hazırlık kampının ardından Dubai'ye gideceğiz ve Premier Lig etabına katılacağız. Sonrasında İstanbul'a dönerek Fas ve Hollanda'da düzenlenecek Karate 1 Premier Lig etapları için hazırlıklarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Milli Takım'ın henüz tam anlamıyla hazır olmadığını vurgulayan Delihasan, "Sporcularımızın dayanıklılıklarını artıracak kuvvet çalışmaları yaptık. Bu hazırlık müsabakalarında takımın formunu yükselterek, 10-13 Mayıs'ta Sırbistan’da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmak ve kota müsabakalarına hazır bir şekilde başlamak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

A Serisi ile Premier Lig'e katılacak milli takımda şu sporcular yer alıyor:

Kadınlar: Dilara Eltemur, Rabia Küsmüş, Gizem Sofuoğlu (kata), Serap Özçelik Arapoğlu, Büşra Tosun, Umay Uygur (50 kilo), Tuba Yakan, Asena Pekmezoğlu (55 kilo), Merve Çoban, Hilal Nur Punar (61 kilo), Merve Baltay, Hafsa Şeyda Burucu (68 kilo), Eda Eltemur, Meltem Hocaoğlu (artı 68 kilo)

Erkekler: Mehmet Yakan, Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş, Kutluhan Duran, Gökay İlgezdi (kata), Aykut Kaya, Eray Şamdan (60 kilo), Ömer Kemaloğlu, Burak Uygur (67 kilo), Serkan Yağcı, Erman Eltemur, Necati Pınarbaşı, Fatih Şen (75 kilo), Gökhan Gündüz, Uğur Aktaş, Emre Cevahir (84 kilo), Enes Erkan, Alparslan Yamanoğlu, Rıdvan Kaptan (artı 84 kilo).