ANKARA (AA) - Uluslararası organizasyonlarda aldıkları madalyalarla dikkati çeken milli okçular, Polonya'da düzenlenecek Açık Hava Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarına başladı.

Yoğun bir yarışma dönemi geçiren milli okçular, art arda kazanılan başarıların ardından gözünü Açık Hava Avrupa Şampiyonası'na çevirdi.

Okçuluk Milli Takımı, Polonya'nın Legnica kentinde 27 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyona öncesi Antalya'da kampa girdi.

Milli takım teknik direktörü Göktuğ Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mete Gazoz'un da yer aldığı kampta 10 sporcunun bulunduğunu ifade etti.

Kampı 25 Ağustos'ta tamamlayacaklarını belirten Ergin, "Yoğun bir faaliyet dönemi geçirdik. Tespit ettiğimiz eksikleri gidermek adına bizim için önemli bir kamp." dedi.

Ergin, önlerindeki süreyi iyi değerlendirmek istediklerini dile getirerek, "Açık Hava Avrupa Şampiyonası'nda olabildiğince madalya kazanmayı hedefliyoruz. Başarımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz. Şampiyona aynı zamanda 2019 Avrupa Oyunları'na da kota veriyor. O açıdan da bizim için önemli." diye konuştu.

Hem erkekler hem de kadınlarda takım halinde 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmayı amaçladıklarına değinen Ergin, "Karışık takım kategorisinin de olimpiyatlara eklenmesi iyi oldu. Ülkemize olimpiyatlardaki ilk madalyasını kazandırmayı umuyoruz." ifadelerini kullandı.