BUDAPEŞTE (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli takımın 9 madalya alarak büyük başarıya imza attığını söyledi.

Musa Aydın, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda milli güreşçi Metehan Başar'ın grekoromen stil 87 kiloda altın madalya kazandığı maç sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Milli sporcuların Dünya Şampiyonası'nda başarılı olduğunu dile getiren Aydın, ''Dünya Şampiyonası'nda milli takım büyük başarıya imza attı. 9 madalya kazandık ancak altın madalyamız olmadığı için bir burukluk vardı. Metehan Başar şampiyon olarak, altın madalya alarak bu başarımızı taçlandırdı. Kendisini tebrik ediyorum.'' diye konuştu.

Rıza Kayaalp, Buse Tosun ve Emrah Kuş gibi önemli sporcuların önünün hakemler tarafından kesildiğini aktaran Aydın, söz konusu hakemlerin hak ettikleri cezaları aldıklarını ifade etti.

Musa Aydın, ''Yasemin Adar, Rıza Kayaalp ve Taha Akgül'ün yenilmesi bizleri üzdü ancak bunlardan ders çıkartacağız. Olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanıp, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz inşallah.'' değerlendirmesinde bulundu.