ADANA (AA) - Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenen Minikler Balkan Judo Şampiyonası'na arkadaşlarından emanet aldıkları judo kıyafetleriyle katılan 12 yaşındaki Emine İkra Candan ve 11 yaşındaki Sudenaz Buruk, altın madalya kazandı.

Selanik'te 28-29 Temmuz tarihlerinde yapılan şampiyonaya Emine İkra ve Sudenaz, Türkiye Judo Federasyonu ve Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ailelerinin katkılarıyla gitti.

Fiyatı yaklaşık 750 lirayı bulan ve "judogi" adı verilen kıyafetleri olmayınca arkadaşlarından emanet aldıkları kıyafetlerle müsabakalara çıkan sporculardan Emine İkra Candan 36 kiloda, Sudenaz Buruk da 32 kiloda rakiplerini yenerek altın madalya aldı.

Memleketleri Adana'ya dönen sporcular Yavuzlar Spor Salonu'nda yeni şampiyonluklar için antrenörleri Yusuf Uncular yönetiminde çalışmalarını sürdürüyor.

Yusuf Uncular, yaptığı açıklamada, iki sporcunun Türkiye şampiyonluğunun bulunduğunu, şimdi de Balkan şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi.

Her iki sporcunun da şampiyonaya arkadaşlarından emanet aldıkları "judogi" ile gittiklerini ifade eden Uncular, "Sporcularımız bu başarıyı çok çalışarak elde etti. Her iki sporcumuza destek verildiği taktirde Avrupa şampiyonu olacaklarına inancım tam." dedi.

Emine İkra Candan da 2,5 yıl önce judoya başladığını ve hedefinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu belirterek, "Müsabakalara gittiğimiz illerde masraflarımızı hocamız ve velilerimiz karşılıyor. Yunanistan'a giderken federasyon bazı masrafları karşıladı, ailelerimizin de bizlere maddi destekleri oldu. Türkiye ve Balkan şampiyonalarına bir bakıma imece usulü gitmiş durumdayız. Bizlere de futbol kadar destek verilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Sudenaz Buruk da haftada dört gün antrenman yaparak başarı elde ettiğini kaydetti.

Kendilerine destek olunmasını isteyen Sudenaz, "Bizler, ülkemizin sesini tüm dünyaya duyurmak için destek istiyoruz. Emine gibi ben de Balkan Şampiyonası'na arkadaşımdan aldığım emanet judogi ile gittim. Aslında bizlerin kendimize ait judo elbisesi olmalı. Ancak kıyafetler yurt dışından getiriliyor ve pahalı olduğu için birçok aile çocuğuna alamıyor." diye konuştu.