ANKARA (AA) - HÜSEYİN DOĞRU - Yıldızlarda dünya şampiyonu sprinter Mizgin Ay, erkekler 200 metrede dünya şampiyonu milli atlet Ramil Guliyev ile yurt dışında ilk kez ortak kampa katılacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2020 Tokyo ve 2024 Paris Olimpiyatları'na hazırlık için genç sporculara özel gelişim kampları uyguladıklarını söyledi.

Sporculara yurt içi ve dışında kendilerinden büyük ve tecrübeli isimlerle bir arada çalışma fırsatı sunduklarını anlatan Çintimar, İngiltere'nin başkenti Londra'da Ağustos ayında düzenlenen 2017 Atletizm Dünya Şampiyonası'nda erkekler 200 metrede altın madalya kazanan Ramil Guliyev'in Rusya'da kamp yaptığını anımsattı.

Ramil ile genç yeteneklerden Melike Malkoç ve Beyzanur Seylan'ın da antrenörüyle Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin (IAAF) Moskova'daki kamp merkezinde çalıştığını ifade eden Çintimar, şöyle konuştu:

"Sporcularımızın daha teknik imkanlarda IAAF kamp merkezlerinde çalışmalarını istiyoruz. Rusya'da bulunan Ramil ve diğer sporcularımızın yanına yıldızlarda dünya şampiyonu atletimiz Mizgin Ay ile antrenörü Muhsin Soysal'ı da göndereceğiz. İşlemleri tamamlandığında Mizgin, kampa katılarak Ramil'in tecrübelerinden yararlanacak ve gelişimini daha yukarıya taşıyacak. Genç sporcularımızın, kendilerinden daha yukarıda olan sporcularla çalışmasını amaçlıyoruz. Bu tür kamplarda sporcular arasındaki etkileşim daha fazla olacak. Asıl hedefimiz genç ve yıldız yeteneklerimizi 2020 Tokyo ve 2024 Paris Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edebilmek için hazır hale getirebilmek. Olimpiyatlarda kadınlar sprint branşında da yer almak istiyoruz."

Mizgin Ay'ın antrenörü Muhsin Soysal ise Rusya'da şubat ayı içinde 2 haftalık kamp planlandığını vurguladı. Türkiye'nin şampiyon iki sprinter atletinin birlikte yurt dışında ilk kez kamp yapacağını dile getiren Soysal, "2019 sezonu ve 2020 Tokyo Olimpiyatları için iyi bir hazırlık dönemi geçirmek istiyoruz. 2018 yılı için hedef bir yarışmamız yok. Bu yaz Akdeniz Oyunları ve Avrupa Gençler Şampiyonası var. Bizim önceliğimiz gelecek yıl ve sonrasına hazırlanabilmek." diye konuştu.


-"Kendimi özel hissettim"


Kenya'da 2017 Temmuz'da düzenlenen Yıldızlar Dünya Atletizm Şampiyonası'nda kızlar 100 metrede şampiyonluğu elde eden 17 yaşındaki Mizgin Ay da yurt dışında ilk kez kampa katılacağı için heyecanlandığını belirterek, "Ramil Guliyev ile kamp bana büyük tecrübe katacak. İkimiz de farklı yaş grubunda dünya şampiyonuyuz. Böylesine tecrübeli sporcuyla ortak çalışma, özellikle de benim gibi genç sporcuya çok şeyler katacaktır. Rusya kampıyla gelişeceğime inanıyorum." ifadelerini kulladı.

Yurt dışı kampında planlı antrenman yapma imkanı da bulacağını anlatan yıldız sporcu, "Atletizm federasyonumuz ile kulübüm Fenerbahçe bana her zaman büyük destek veriyor. Yurt içinde kamplara götürüldüm ancak yurt dışına da davet edilince kendimi özel hissettim. Ben de bunun karşılığını ülkeme verebilmek için elimden geleni yapacağım." değerlendirmesinde bulundu.