İSTANBUL (AA) - Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Mutlu Türkmen, Uluslararası Bocce Konfederasyonunun (CBI) yeni başkanı oldu.

Yapılan açıklamada, İsviçre'nin Mendrisio şehrinde gerçekleştirilen CBI Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda, kullanılan 38 geçerli oyun tamamını alan Mutlu Türkmen'in başkanlığa seçildiği belirtildi.

Kongre öncesinde yapılan görüşmeler neticesinde diğer başkan adayı İtalyan Moreno Rosati'nin başkan vekili olmayı kabul ettiği ve böylece iki adayın listelerinin birleştiği ifade edildi.

Türkmen, yaptığı açıklamada, tarihi bir görev aldığını belirterek, "Biz seçimde açık ara destek alınca İtalyan rakibimiz birleşmeyi tercih etti. Bu sporun ana vatanı olan İtalya'nın yanımızda yer alması çok önemli. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na aday olan branşımızda Fransa ve İtalya gibi lider ülkelerin listemizde olması lazımdı. Ülkemi böyle bir tarihi görevde bu spordaki lider ülkeleri de arkama alarak temsil edeceğim için çok mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.