BURSA (AA) - Bursa'da Nilüfer Belediyesinin 20 Nisan-20 Mayıs tarihlerinde bu yıl 17'ncisini düzenleyeceği Uluslararası Spor Şenlikleri'ne 186 okuldan 20 bin 753 öğrenci katılacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Halkevi'nde düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 21 bin öğrencinin katılımıyla 29 branşta gerçekleştirilecek şenliklerin bu yılki sloganının "Peşini Bırakma" olduğunu belirtti.

Her çocuğun sporun veya sanatın en az bir dalıyla ilgilenmesini istediklerini vurgulayan Bozbey, "Nilüfer Belediyesi olarak 1999 yılından beri sürdürülebilir proje anlayışımız vardır. Bu şenlikler de bizim duyarlılığımızla başlaması sonucunda bugünlere kadar geldi. Yaptığımız çalışmalar geleceğe yönelik, insan odaklı çalışmalar olduğu için bunların sürdürülebilmesi ve her geçen yıl da artırılarak devam ettirilmesi son derece anlamlı ve önemlidir." diye konuştu.

Şenliklerde öğrencilerin bir araya gelerek sosyal ilişkilerini geliştirmesini amaçladıklarını aktaran Bozbey, "Hedefimiz, öğrencilerin sosyal ilişkilerini geliştirirken aynı zamanda birbirleriyle olan diyalogları ve dostlukları pekiştirmesini, yeni arkadaşlıklar kurmasını ve Nilüferlilik kültürünün yaygınlaştırılmasını sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Mustafa Bozbey, Almanya'nın Hanau, Bulgaristan'ın Ardino, Asenovgrad ve Gotse Delchev, Kosova'nın Peja, Romanya'nın Braila, Polonya'nın Lublin, Ukrayna'nın Mykolayiv, Letonya'nın Kekava kentinden ve Azerbaycan'dan gelecek takımların da şenliklere katılacağını kaydetti.

Bozbey, ayrıca Nilüfer'in kardeş kentleri olan Afyonkarahisar'ın Dinar, Adıyaman'ın Tut ve Bilecik'in Gölpazarı ilçesinden öğrencilerin, şenliklerde yer alarak dostlukların pekişmesini sağlayacağını dile getirdi.