BERLİN (AA) - Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen, Borussia Dortmund’da forma giyen eski milli futbolcu Nuri Şahin’i renklerine bağladı.

Werder Bremen’in üst yöneticisi Frank Baumann, kulübün resmi internet sayfasında yer alan açıklamada, Nuri Şahin’in transfer edildiğini belirterek, "Bu kalitedeki bir oyuncuyu Werder Bremen’e gelmesi için ikna ettiğimiz için mutluyuz." ifadesini kullandı.

Werder Bremen’in teknik direktörü Florian Kohlfeldt de Nuri Şahin’ın Bundesliga’da her şeyi yaşadığını, Borussia Dortmund ile şampiyon olduğunu ve Almanya kupasını kaldırdığını, bunun yanı sıra Real Madrid ve Liverpool’da oynadığını vurgulayarak, "Nuri’nin kalitesi konusunda çok şey söylemeye gerek yok." değerlendirmesinde bulundu.

29 yaşındaki futbolcunun takımı iyileştirme potansiyeli bulunduğunu belirten Kohlfeldt, Nuri Şahin’in bu hafta ligde oynayacakları Eintracht Frankfurt maçı için bir opsiyon olmadığını, taraftarların Nuri'yi muhtemelen Leer’e karşı oynayacakları özel maçta yeşil-beyazlı formayla görebileceklerini kaydetti.

Nuri Şahin de teknik direktör ve kulübün yöneticileriyle iyi görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek, Werder Bremen’in büyük bir kulüp olduğunu ifade etti.

Alman basınında yer alan haberlerde ise Nuri Şahin’in yeşil-beyazlı kulüple 2 yıllık sözleşme imzaladığı, oyuncu için ödenen bonservis ücretinin de 1 milyon avronun altında olduğu kaydedildi.

Borussia Dortmund’un altyapısında yetişen Nuri Şahin, 2011 yılında sarı-siyahlı takım ile Bundesliga’da şampiyon oldu. Ardından birer sezon Real Madrid ve Liverpool’da forma giyen tecrübeli futbolcu 2013’te Borussia Dortmund’a geri döndü.

Bundesliga’da 223 maçta oynayan ve 21 gol atan Nuri Şahin, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de 24 maçta 1 gol attı.