SAMSUN (AA) - Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen Salon Okçuluk Federasyon Kupası, Samsun'da başladı.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, İlkadım Okçuluk Salonu'nda düzenlenen seremonide, organizasyonun, 2017 yılının son şampiyonası olduğunu söyledi.

Samsun'daki okçuluk salonunun Türk okçuluğuna önemli katkı sağlayacağını belirten Topaloğlu, "Salon Federasyon Kupası'na katılan sporcu sayısında rekor yaşıyoruz. Bin 50 sporcu ve 400 antrenör yarışmada yer alacak. Türk okçuluğu adına bu rekordur. Bu kadar çok sporcunun olması bizi geleceğe yönelik umutlandırıyor. Eminim ki bu salondan birçok şampiyon çıkacak. Böyle bir salonu Türk okçuluğuna kazandıran Gençlik ve Spor Bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Türkiye'de okçuluğa ait tek salonun Samsun'da olduğuna dikkati çeken Topaloğlu, "Dünyada bile okçuluğa ait böyle bir salon yok. Bu, ilk defa Türkiye'de oluyor. Eminim ki bu, Türk okçuluğuna önemli ivme kazandıracaktır." ifadelerini kullandı.

Samsun Valisi Osman Kaymak da okçuluğun ata sporu olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'de tek, Avrupa ve dünyada ender salonlardan biri olan okçuluk salonumuz, bugün olduğu gibi bundan sonra da birçok ulusal ve uluslararası müsabakaya ev sahipliği yapacak. 2019 Okçuluk Avrupa Şampiyonası da bu salonda gerçekleştirilecek." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sporcular, yarınki yarışmalar öncesinde deneme atışları yaptı.