ANKARA (AA) - Okçulukta açık hava sezonu Antalya'da yapılacak Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Yarışması ile başlayacak.

Antalya 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde düzenlenecek organizasyon, 29 Mart-1 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Müsabakalar, kadınlar ve erkeklerde klasik ve makaralı yay kategorilerinde yapılacak. Bireysel final atışları sonucuna göre 1. olan sporculara bin, 2. olan sporculara 750, 3. olan sporculara ise 500 lira para ödülü dağıtılacak.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "2018 sezonunun ilk açık hava yarışması. Yaklaşık 700 sporcu katılacak. Katılımın yüksek olması sevindirici." dedi.

Antalya'da yaklaşık 10 ülkenin kamp yaptığına dikkati çeken Topaloğlu, "Bunlar da şampiyonaya katılacak. Dolayısıyla yarışmanın önemi bir kat daha artıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Topaloğlu, milli okçuların daha sonra Çin'in Şanghay kentinde düzenlenecek Dünya Kupası 1. ayak müsabakalarına katılacağını dile getirerek, "O yarışma için de önemli bir hazırlık olacak. Dünya Kupası'nın 2. ayağı ise mayısta Antalya'da yapılacak. Bu yarışma için de yaklaşık 60 ülkeden bin sporunun Antalya'ya gelmesini bekliyoruz." diye konuştu.