KOCAELİ (AA) - Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Canbey, "Hedeflerimizi büyük tutmak zorundayız. Bizim hedefimiz fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı ve maneviyatı yüksek bireylerin yetişmesi olduğu kadar uluslararası alanda ülkemizi temsil eden başarılı sporcular yetiştirmek olmalıdır." dedi.

Öncü Gençlik ve Spor Kulübünün 2018 çalıştayı Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki Aytepe Kamp Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılışında konuşan Başkan Canbey, 2018 yılında Öncü Spor olarak imza atacakları kalıcı ve değerli projelerle, sporu seven ve spor yapan nesiller amaçladıklarını söyledi.

Türkiye'de spor yapanların toplum geneline oranının çok düşük olduğunu dile getiren Canbey, spor yapan gençlerin hayatta da başarılı bireyler olduğunu vurguladı. Canbey, "Hedeflerimizi büyük tutmak zorundayız. Bizim hedefimiz fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı ve maneviyatı yüksek bireylerin yetişmesi olduğu kadar uluslararası alanda ülkemizi temsil eden başarılı sporcular yetiştirmek olmalıdır. Kaybedecek zamanımız yok. Lisanslı sporcu ve kulüp sayımızı hızla artırmalıyız." diye konuştu.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Halit Bekiroğlu da Öncü Gençlik ve Spor Kulübünün son dönemde yaptığı başarılı çalışmalarıyla güçlü bir gelecek vizyonunu da ortaya koyduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen oturumda kulübün 2018 vizyonu ve hayata geçirilmesi planlanan yeni projelerin sunumları yapıldı, yönetim kurulu üyelerinin görüşleri değerlendirildi.

Diğer oturumlarda ise kulüp asbaşkanları kendi branşlarıyla ilgili sunum yaparak, 2018 yılı faaliyetleri ve hedefler hakkında bilgi verdi.

Çalıştayın sonuç bölümünde, imam hatip okullarında sporun teşvik edilmesi ve gençlere daha çok ulaşılması noktasında çalışmalar yapılması gerektiğine işaret edilirken, yeni yeteneklerin keşfedilmesi, branşlarda yapılacak çalışmalar, sporda tesisleşmenin önemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.