ORDU (AA) - Temeli 2017'de atılan Ordu Stadı'nda çalışmalarda sona gelinirken, stat inşaatı yüzde 90 oranında tamamlandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamlandığında maliyeti 150 milyon lirayı bulacak stadın, yeni sezonda futbolseverlere hizmet vereceğini söyledi.

Stadın genel hatlarıyla yüzde 90 oranında tamamlandığı bilgisini veren Yılmaz, "Stadın aylar önce tribünler, çatısı ve dış cephe kaplamaları tamamlanmıştı. Şu anda stadın ince işçilikleri sürüyor." dedi.

Eylül ayı içerisinde stadın çimlerinin serilmiş olacağına işaret eden Enver Yılmaz, "Normal şartlarda bu ay içerisinde çimlerin serilmesi planlanıyordu. Ancak işin uzmanları ağustos ayında yaşanacak sıcağın çimlere zarar verebileceğini öngörerek çim serme işlemini eylül ayının ilk haftasına bıraktı." diye konuştu.

Yılmaz, şu anda çim alt yapısının tamamlanmaya çalışıldığına değinerek, "Statta çim serilmeden önce ısıtma sistemi, sulama sistemi, kumlama, drenaj ve havalandırma gibi çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalarda da sona gelindi. Önümüzdeki günlerde Sakarya'dan sipariş edilen çimler tırlarla Ordu'ya taşınacak." ifadelerini kullandı.

Görsellik ve kullanılabilirlik açısından yeni stadın Türkiye'nin en modern tesislerinden biri olacağına dikkati çeken Yılmaz, "20 bin kapasiteli ve 500 araç otoparkı olan bu stat tüm salon sporlarına da ev sahipliği yapacak. İçerisinde otel de yer alacak. İnşallah Türkiye muazzam bir stada daha kavuşacak. Herkes gibi biz de bu projenin tamamlanmasını heyecanla bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Toplamda 90 bin metre kare alan üzerine kurulan yeni stadın açılışının yapılmasının ardından 19 Eylül Stadı'nın yıkılacağını anlatan Yılmaz, yerine millet bahçesi yapılacağını sözlerine ekledi.