ANKARA (AA) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından gerçekleştirilen Paletli Yüzme Bireysel Açık Yaş Türkiye Şampiyonası'nda 13 Türkiye rekoru kırılırken, genç sporcu Beril Ülker, 5 rekorla şampiyonanın en başarılı sporcusu oldu.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Beylikdüzü Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen Paletli Yüzme Bireysel Açık Yaş Türkiye Şampiyonası'nda 24 kulüpten 74'ü erkek, 141 sporcu mücadele etti.

Büyükler (18 yaş ve üstü), gençler A (16-17 yaş) ve gençler B (14-15 yaş) kategorilerinde yapılan müsabakalarda, suüstü, çift palet, tüp ve dip disiplinlerinde 50 ila bin 500 metrede toplam 578 yarış yapıldı. 7'si erkeklerde olmak üzere 13 Türkiye rekoruna imza atıldı.


- Beril Ülker'den 5 Türkiye rekoru


Kadınlar kategorisinde elde edilen 6 Türkiye rekorunun 5'ini İTÜ GVO Spor Kulübünden Beril Ülker kırdı.

Beril Ülker, ümitler grubunda 100 metre tüplü disiplininde iki, 50 ve 100 metre suüstü ile 50 metre dip final yarışlarında olmak üzere toplam 5 yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Bahçelievler Belediyespor Kulübünden Ceren Güran ise yine ümitlerde 400 metre çift palette Türkiye rekoru kırdı.

Erkeklerde, Tenis Kayak Yüzme Spor Kulübünden Can Batır, büyüklerde 200 ve 400 metre suüstü final yarışlarında 2 Türkiye rekoru kırdı. Kaan Kuştemir de 200 metre çift palette gençler ve büyüklerde 2 Türkiye rekoruna imza attı.

Bakırköy Su Sporları Kulübünden Ömer Faruk Saydam, büyükler 100 metre tüplüde, İstanbul Gençlik ve Spor Kulübünden Derin Toparlak, büyükler bin 500 metre suüstü disiplininde, Gaziantep Şehit Kamil Belediyespor Kulübünden Tuğcan Kaytar ise gençler 200 metre suüstünde Türkiye rekoru kırdı.


- Türkiye'de ilk master şampiyonası


Şampiyonanın üçüncü ve dördüncü gününde aynı havuzda Türkiye'de ilk kez yapılan Paletli Yüzme Bireysel Master Türkiye Şampiyonası'nda 10 erkek, 7 kadın toplam 17 sporcu, 50 ve 100 metre suüstü ve çift palet disiplinlerinde 28 müsabakaya katıldı.

25 yaş ve üstünde 3 ayrı grupta yapılan mücadeleler sonrasında dereceye giren sporcular, düzenlenen törenle madalyalarını aldı.

Yarışmaların 3. günündeki ödül törenlerine Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılarak, sporculara başarılar diledi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, organizasyonun iyi yarışlara sahne olduğunu belirterek, "Kırılan rekorlar, gerçekten geleceğe güvenle yol aldığımızı gösteriyor. Rekor kıran ve dereceye giren bütün sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Katılan tüm sporcu ve spor kulüplerine, master düzeyinde şampiyonluk için yarışan sporcularımıza teşekkür ediyor ve hepsini bir kez daha kutlamak istiyorum." ifadelerini kullandı.