ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda mücadele edecek milli sporcular, hazırlıklarını Ankara'da sürdürüyor.

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı, İrlanda'nın başkenti Dublin'de 13-19 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası öncesi son kampını Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) gerçekleştiriyor.

Milli Takım Antrenörü Mehmet Fatih Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaların yoğun geçtiğini belirterek, "Rize kampından sonra Ankara'ya geldik. Ankara geçen sene bize çok uğurlu geldi. Dünya Şampiyonası'ndan 2 madalyayla dönmüştük. Avrupa Şampiyonası'nda hedefimiz daha büyük." ifadelerini kullandı.

Kurt, Dublin'de Türkiye'yi 15 sporcunun temsil edeceğinin bilgisini vererek, "Avrupa Şampiyonası'nda daha önce en fazla 7 sporcuyla mücadele etmiştik. En yüksek sayıda sporcuyla katılıyoruz. Hedefimiz 5 madalyayla dönmek." diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası kadrosunda genç sporcuların da bulunduğuna dikkati çeken Kurt, "En küçük sporcumuz 2005 doğumlu. Genç yaşta bu tecrübeyi yaşamaları bizim için önemli. Asıl hedefimiz 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya şampiyonu Beytullah Eroğlu'nun, Dublin'de 50 metre kelebek ve sırtüstü ile 100 metre kelebek ve sırtüstü olmak üzere dört kategoride yarışacağını aktaran Kurt, "Beytullah'ın dışında madalya beklentimizin olduğu sporcularımız da var. Sümeyye Boyacı ve Sevilay Öztürk de kağıt üzerinde madalyaya yakın sporcular. İnşallah madalyalar altın olur. Dünya Şampiyonası'nda şampiyonluk yaşadık. Bayrağımızı en üstte dalgalandırmak, İstiklal Marşı'mızı bütün ülkelere dinletmek çok güzel bir duygu. İnşallah onu burada da yaşamak nasip olur." şeklinde konuştu.


- "Avrupa rekoru gelebilir"


Kurt, geçen yıl Meksika'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda 50 metre kelebekte altın madalya kazanan Beytullah Eroğlu'nun performansına ilişkin ise şunları söyledi:

"Şu anda performansı yükseliyor. Oldukça yüksek performansı var. Tek handikabımız, geçen sene Dünya Şampiyonası'nın geç bitmesinden dolayı sezonu iki ay geç açmak zorunda kaldık. Ondan dolayı sezon içerisinde performansı en üst seviyelere gelmedi ama iki kamptır çok iyi performans gösteriyor. 50 metre kelebekte en güçlü aday Beytullah. Avrupa rekoru gelebilir. Avrupa rekoruna sahip sporcu da yarışacak. O yüzden çok keyifli bir mücadele olacak. İnşallah kazanan biz oluruz. Beytullah'ın kariyerinde eksik olan tek madalya paralimpik oyunları madalyası. İnşallah onu da alacak."


- Kadro


Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda madalya mücadelesi verecek bedensel engelli milli sporcular şunlar:

Beytullah Eroğlu, Sümeyye Boyacı, Sevilay Öztürk, Bülent Oturakçı, Uğurcan Özer, Muhammed Ali Aydın, Nil Şahin, Uğur Şenel, Özge Üstün, Koral Berkin Kutlu, Mustafa Şar, Ömer Onur İnci, Hamit Demir, İsmail Can Doğan, Rümeysa Ravza Ormancı.