BELGRAD (AA) - UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın deplasmanda Sırbistan temsilcisi Partizan ile karşılaşacak Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, zor bir maç olacağını belirterek, "Biz de kendi futbolumuzu oynayıp kazanmak istiyoruz." dedi.

Güneş, maçın oynanacağı başkent Belgrad'daki Partizan Stadı'nda Hırvat futbolcu Domagoj Vida ile düzenlediği basın toplantısında, Partizan ve Kızılyıldız'ın Sırbistan'ın marka değeri takımlar olduğunu söyledi.

Türkiye'de olduğu gibi burada da zaman zaman kriz dönemleri olduğunu kaydeden Güneş, "Futbol kalitesi ve markası olan bir takımla oynayacağız. İyi bir takım. Hocaları da iyi hoca, hücumda da zenginlik katabilen kaliteli oyuncuları var." değerlendirmesinde bulundu.

Güneş, yarınki karşılaşmanın çekişmeli geçeceğini ifade ederek, "Bizim için zor bir maç olacak. Biz de kendi futbolumuzu oynayıp kazanmak istiyoruz." diye konuştu.

Yarınki maçta Lens ve Babel'in sakat, Negredo'nun cezalı olduğunu anımsatan Güneş, "Takım kadromuz oynamaya müsait. Yarın için de ideal 11 ile çıkacağız. Futbol adına en güzel şeyi yapıp, buradaki taraftarların da futbol keyfi almasını sağlayıp buradan iyi bir sonuçla ayrılacağımızı düşünüyoruz." yorumunu yaptı.

İki takımda da iyi oyuncular olduğunu kaydeden Güneş, "Biz Sırbistan'ı tanıyoruz, Sırbistan bizi daha fazla tanıyor. Çok konuda birbirimize yakınız. Geçmişten beri Türkiye'ye gelen oyuncular var. Hocaları Mirkovic de Türkiye'yi biliyor. Dolayısıyla herhangi bir bilinmemezlik yok. Sadece oyunların yarınki maçtaki verimi çok önemli." şeklinde görüş belirtti.

Güneş, Avrupa'da bu sezon hiç maç kaybetmeyen bir takıma karşı oynayacaklarına işaret ederek, Beşiktaş'ın son LASK Linz maçında mağlubiyet yaşadığını hatırlattı.

Partizan'ın ligde bu hafta ertelenen maçına değinen Güneş şunları kaydetti:

"Bu, ülkelerin yapısıyla ilgili. Böyle bir ihtiyaç duydular. Liglerine bu şekilde müdahale edilebiliyor. Onların kararına saygı duyuyoruz. Bizim için bu zaten geçmişten beri çok tartışıldı. Tartışmayı doğru bulmuyorum. Program neyse biz elimizden geleni ortaya koyarak, programın olumlu ve olumsuz taraflarını iyi kullanarak sonuç almaya çalışacağız."


- "Partizan LASK Linz'dan daha iyi bir takım"


LASK Linz ile oynadıkları ikinci maçın hem oyun olarak hem sonuç olarak kötü bir maç olduğunu belirten Güneş, rakiplerinin daha iyi oynadığını ve kazandığını söyledi.

Partizan'ın LASK Linz'e kıyasla daha iyi bir takım olduğunu kaydeden Güneş, yarınki maçı kazanmak istediklerini ifade etti.

Bu sezon siyah-beyazlı takımdan ayrılan Sırp oyuncu Dusko Tosic ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Güneş, Tosic'in oynadığı dönemde Beşiktaş'ta çok başarılı işler yaptığını ve futbol hayatının en güzel yıllarını geçirdiğini belirterek, "İyi bir oyuncu, oyunculuktan da çok daha fazla iyi bir karakter. Ayrılmasına üzüldüm." diye konuştu.

Tosic'in yarınki maçta Beşiktaş'ı destekleyeceğini açıklamasını değerlendiren Güneş, "Biz çok iç içe olduk. Ailesi ve vatanı burası, ama uzun yıllar Türkiye’de kaldı. Beşiktaş’ta olduğu dönemde bir aile de orada edindi. Belki de çok başarılı olduğu için bana hoca değil, baba diyordu." ifadelerini kullandı.


- Vida: "Beşiktaş buraya kazanmaya geldi"


Vida ise Dinamo Kiev forması ile geçen yıl burada oynadıkları maçın garip olduğunu, çünkü stadın boş olduğunu belirterek, "O maçı iyi hatırlıyorum, zira biz kazanmıştık. Umarım bu kez de sonuç aynı olacak. Beşiktaş buraya kazanmaya geldi. Ama kesinlikle kolay olmayacak." dedi.

Dünya Kupası nedeniyle takıma en son katılan isim olduğunu söyleyen Vida, başlangıçta zor olsa da ilerleyen dönemde tüm takım gibi iyi seviyeye geleceğini ifade etti.

Yeni transfer Enzo Roco ile forma rekabeti hakkında yöneltilen bir soruyu yanıtlayan Vida, Roco'nun kaliteli bir oyuncu olduğunu belirterek, stoper pozisyonu için Roco, Pepe ve kendisinin mücadele edeceğini, ancak nihai kararı teknik direktörün vereceğini kaydetti.

Yarınki rakipleri Partizan'ın genç ve potansiyeli olan bir takım olduğunu söyleyen Vida, rakiplerini analiz ettiklerini ve bugün de etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.