ANTALYA (AA) - Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu tarafından düzenlenen yardımcı antrenör kursu, Antalya'nın Alanya ilçesinde başladı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin destekleriyle Milli Egemenlik Stadı'nda gerçekleştirilen kursta, Türkiye Kadın Milli Takım Antrenörü İraj Abdi kursiyerlere eğitim verdi.

Teorik ile pratik derslerin verildiği eğitimin ardından gazetecilere açıklama yapan Abdi, Alanya'da birinci kademe yardımcı antrenör kursu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kursta yetiştirilen antrenörlerin ragbi sporuna katkı sağlamayı hedeflediklerini aktaran Abdi, "Türkiye, Avrupa'da 40. sırada yer alıyor. Yeni yönetim ile iyi çalışmalar yapılıyor. Yeni kurslarla, yeni emeklerle daha iyi olacağını umuyorum. Bu çalışmalar sonucunda da daha iyi dereceler elde edilecektir." dedi.

Eğitimlerde ragbi kültürünü ve temelini anlattıklarını dile getiren Abdi, eğitim sonunda gerçekleştirilen sınavlarda yeterli puan alanlara antrenörlük belgesi verileceğini kaydetti.

Federasyonu temsilcisi Nurcan Durak ise ragbi sporunun Türkiye'de çok yaygın olmadığını ifade ederek, "Dünyada en çok seyircisi olan spor dallarından biri. Ragbinin Türkiye'de yaygınlaşması için elimizden geleni yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.