ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Türkiye'yi 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda temsil eden kadınlar tekerlekli sandalye atletizm 4x400 metre bayrak milli takımı, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda madalya kazanmak istiyor.

Antrenörlüğünü 40 yaşındaki Ömer Cantay'ın yaptığı, Hamide Kurt, Zübeyde Süpürgeci, Zeynep Acet ve Nurşah Usta'dan oluşan kadınlar tekerlekli sandalye 4x400 metre bayrak milli takımı, olimpiyatlar için haftanın beş günü antrenman yapıyor.


- "Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz"


Antrenör Cantay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi 2004 Atina Paralimpik Oyunları'nda tekerlekli sandalye atletizminde temsil eden ilk sporcu olduğunu anımsatarak, artık tecrübelerini genç sporculara aktardığını söyledi.

Antrenmanlarda sporcuları ile birlikte çalıştığını ifade eden Cantay, şöyle konuştu:

"Ülkemizi yurt dışında çok başarılı bir şekilde temsil ediyoruz. Türkiye şampiyonluklarımızı her sene yeniliyoruz. Önümüzdeki ağustos ayında Avrupa Şampiyonası var. İnşallah orada da şampiyonluğu kazanacağız. Asıl hedefimiz 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları. Rio'da madalyayı kıl payı kaçırdık. İnşallah Tokyo'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz."

Cantay, tüm engelli ailelerine seslenerek, her engellinin yapabileceği bir sporun mutlaka olduğunu ve onların evlere kapatılmaması gerektiğini kaydetti.


- Milli sporcular madalyadan emin


Tekerlekli sandalye atletizm branşında dünya ikinci ve üçüncülüğü bulunan milli sporcu Hamide Kurt, haftanın beş günü antrenman yaptıklarını dile getirerek, çalışmalarının karşılığını alacaklarına inandığını vurguladı.

Milli sporcu Zübeyde Süpürgeci ise tekerlekli sandalye atletizm branşında Paralimpik Oyunları'na katılan ilk kadın Türk takımı olduklarını ifade etti. Süpürgeci, yarışmada Türkiye'yi iyi temsil ettiklerini ancak madalyaya uzanamadıklarını belirtti.

Yeni hedeflerinin 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları olduğuna işaret eden Süpürgeci, "İlk üçe girip ülkemize madalyalar kazandırmak, bayrağımızı orada dalgalandırmak istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Milli sporcu Zeynep Acet, Rio'da Türkiye'yi temsil etmenin kendileri için gurur verici bir olay olduğunu dile getirdi. Acet, "İnşallah 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda madalya alarak Türkiye'ye döneceğiz." dedi.

Milli sporcu Nurşah Usta da ilk olimpiyatlarında çok heyecan yaşadıklarının altını çizerek, Tokyo için gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını kaydetti.