ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele edecek Salih Erinç, altın kemeri hedefliyor.

Edirne'de Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilen tarihi güreşlerde özellikle son iki yıldır gösterdiği performansla seyircilerin beğenisini kazanan Erinç, AA muhabirine iddialı açıklamalarda bulundu.

Aynı zaman minderde de güreşen ve üniversiteler arası dünya şampiyonluğu bulunan Erinç, 7-8 senedir yağlı güreş yaptığını ve belli seviyeye geldiğini ifade etti.

Son Türkiye Şampiyonası'nda serbest stil 96 kiloda üçüncü olan Erinç, bu yıl başpehlivanları çok çekişmeli bir Kırkpınar'ın beklediğini söyledi.

Erinç, çok sayıda başpehlivanın altın kemere aday gösterildiğine dikkati çekerek, "Favori isimler arasında tabii ki ben de varım. Son iki yıldır yaptığım güreşlerle bunu ispat ettim. Kemeri ne kadar çok istediğimi güreşseverlere gösterdim." dedi.

Kırkpınar'da son iki yıldır çeyrek finale kalan Erinç, bu sezon mahalli güreşlerde de kendisini kanıtladığını ifade ederek, "4-5 sene önce bu böyle değildi. Son dönemde yaptığım antrenmanlarla yavaş yavaş kemere yoğunlaşmaya başladım. 33 yaşındayım, kariyerimin olgunluk dönemindeyim. Gözümü kemere diktim." diye konuştu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son başpehlivanı İsmail Balaban'a geçen yıl çeyrek finalde şanssız bir şekilde yenildiğini dile getiren Erinç, şöyle devam etti:

"İsmail Balaban'la geçen sene çok çekişmeli bir güreşimiz oldu. Çeyrek finalde talihsiz bir şekilde oyun yaparken kontra yedim. Hiç olmayacak bir şekilde 'tam yendim' derken yenildim. Hiç beklemediğimiz bir oyun oldu. İsmail Balaban yüz yılda olacak bir oyunu o anda gerçekleştirdi. Onun da nasibinde kemeri kuşanmak varmış. Diğer rakiplerini de yenerek başpehlivan oldu."

Erinç, İsmail Balaban'ı 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yendiğini hatırlatarak, "Bu sezon mahalli güreşlerde iki kez karşılaştık. Bir kez ben, bir kez de İsmail Balaban kazandı. Şu anda durumlar eşit. Kırkpınar'da çoğu seyirci de bizim güreşimiz merak ediyor." ifadelerini kullandı.


- "Er meydanına çıkmak her babayiğidin harcı değil"


ASKİ Spor adına güreşen Erinç, "İsmail Balaban, Orhan Okulu ve Recep Kara bu sene 'ben kesin favoriyim' diyemez. Şu anda herkes formda." dedi.

Altın kemer için çok çalıştığını vurgulayan Erinç, "Bu sene çok fedakarlık yaptım. Sezon bittikten sonra çalışmalarıma hiç ara vermedim. Seyirciler, 'Salih Erinç altın kemeri alabilir' diyor. Bu da beni ekstra motive ediyor." şeklinde görüş belirtti.

Erinç, kura şansının önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kura da kimi çekeceğiniz de çok önemli. Seribaşı olmam avantaj. Kırkpınar'da geçen yıl son 8'e kalan başpehlivanlar çeyrek finale kadar birbiriyle eşleşemiyor. ASKİ Spor güreşçilerinden Hamza Köse ve Şaban Yılmaz da seribaşı. Kulüp olarak da avantajlıyız."

Salih Erinç, Kırkpınar'ın bin yıllık geleneğe ışık tuttuğunu belirterek, "Er meydanına çıkmak her babayiğidin harcı değil. Orası cesaret işi, harbiden yiğitlerin meydanı. Biz orada çıkacağız, yiğitçe mertçe güreşeceğiz. Kim daha iyi hazırlanmışsa, kim daha çok emek vermişse o kazanacak. Biz çıkacağız aslanlar gibi sonuna kadar mücadele edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.


- "7 ayda yaklaşık 20 bin lira harcadım"


Erinç, güreşirken çok fazla efor harcadıklarını bu nedenle beslenmelerine dikkat ettiklerini kaydetti.

Ağır bir çalışma programlarının olduğuna vurgulayan Salih Erinç, "Protein ağırlıklı besleniyoruz. Antrenmanın ardından et, tavuk ya da balık tüketiyoruz. 7 ayda gıda harcamalarım yaklaşık 20 bin lirayı bulmuştur." diye konuştu.