EDİRNE (AA) - Dünya şampiyonu kadın milli güreşçi Yasemin Adar ile Kırkpınar'ın "Sarı fırtına" lakaplı ikiz başpehlivanları İsmail ve Turan Balaban, Trakya Üniversitesinde güreşseverlerle bir araya geldi.

Yasemin Adar ile Balaban kardeşler, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi'ne konuşmacı olarak katıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'ye kadınlardaki ilk altın madalyayı kazandıran Yasemin Adar, başarısını devam ettirmek ve akademisyen olmak için çalışmalarını sürdürdüğünü, kadınların güreşlerde daha fazla yer alması gerektiğini söyledi.

İsmail Balaban da yağlı güreşlere girişi ve elde ettiği başarıları anlattı. "Yüzyılın sporcusu" olarak adlandırılan olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet dileyen Balaban, günümüz sporcularının "Cep Herkülü"nü örnek alması gerektiğini kaydetti.

Bir öğretim üyesinin, "Dünya şampiyonu kızımız Yasemin Adar mı daha güçlü, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı İsmail Balaban mı?" şeklindeki esprili sorusuna ise Balaban, şu yanıtı verdi:

"Hocam ben yağlı güreş yapıyorum, Yasemin ise minder güreşi. Tabii o bir kadın, bense erkeğim. Bir kadın ve erkeğin güç yapısı aynı olamaz. Doğamız gereği bu şekilde yani."

Yasemin Adar ise aynı soruyu, "İsmail'e katılıyorum, o bir erkek, ben kadınım. Ama benim kiloma inerse işler değişebilir. Bu konuda iddialıyım. Ben her zaman minder güreşinden yanayım." şeklinde yanıtladı.

Balaban kardeşler kongrede ayrıca, "Koca Yusuf" adlı şarkıyı seslendirdi.