İZMİR (AA) - İzmir'de ikincisi organize edilen "Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu" 1 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yaptığı yazılı açıklamada, şehit polis memuru Fethi Sekin'in büyük bir kahramanlık yaparak, canı pahasına teröristlerle çatıştığını ve yaşamını yitirdiğini belirtti.

Üniversite olarak kahraman şehitlerin anısını yaşatmak amacıyla ikinci kez organize ettikleri Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu'nun hazırlıklarını tamamladıklarını bildiren Prof. Dr. Budak, "Sporun birleştirici gücü var. Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu ile hem o yüce ruhunu yaşatacağız, hem de sporun birleştirici yönüne dikkat çekeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonunun desteği ile yapılacak koşunun kayıtları 16-27 Şubat tarihlerinde yapılacak.

10 kilometrelik parkurda 1 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek koşu, lisanslı sporcularla üniversite öğrencilerine açık olacak.