Yasa tasarısı bakanlar tarafından imzalandıktan sonra TBMM'ye gönderilecek. Federasyonun İngiltere ve Hollanda modellerini inceleyerek hazırladığı 25 maddelik yasa tasarısına göre cezaların önemli ölçüde arttığı gözlendi. Bakanların onayına sunulan yasanın önemli başlıkları ise şöyle:

STATLARA YASAK MADDE SOKMAK VE KULLANMAK: 3 yıldan 5 yıla kadar müsabakalardan men, 3 aydan 1 yıla kadar hapis.

USULSÜZ BİLET SATIŞI: 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ve 5 bin liradan 10 bin liraya kadar para cezası. Ayrıca ilgili kulübe 250 bin liradan 1 milyon 500 bin liraya kadar para cezası.

ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHÜRAT: 2 yıldan 4 yıla kadar men, 5 bin liradan 10 bin liraya kadar para cezası.

MAÇLARDA YASAK ALANA GİRMEK: Tribünlerden oyun alanına giren kişiye 2 yıla kadar müsabakalardan men, oyunun durmasına neden olanlara 3 yıldan 5 yıla kadar müsabakalardan men cezası.

YASAK BEYAN VE DEMEÇ: 100 bin liradan başlayan para cezası.

DİNİ VE ETNİK AYRIMCILIK: 3 yıldan 5 yıla men ve para cezası.

TAHRİK EDİCİ YAYINLAR: Haber ve yorum yazan medya mensubuna 200 bin, ilgili medya kuruluşuna 500 bin liradan başlayan para cezası.

ŞİKE VE TEŞVİK PRİMİ: 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası.

ŞİDDET OLAYLARINDA KAVGA EDEN VE YARALANMAYA NEDEN OLANLAR: 3 yıldan 5 yıla kadar men ve 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası.

SPOR ALANLARINA HASAR VERENLER: 1 yıldan 3 yıla kadar müsabakalardan men cezası. Yukarıda yazılı cezalara çarptırılanlar ve men cezası alanlar sadece o branşa ait değil, tüm branşlardan men cezası almış sayılacaklar. Suç işleyen kişiler Adalet Bakanlığı'nın görevlendireceği ceza mahkemeleri ya da özel ihtisas mahkemelerinde yargılanacak.

Yeni yasaya göre her kulübe birer spor polisi atanacak. Maçlarda özel güvenlik ve polis birlikte görev alacak. Spor alanlarının tümünde kamera ve teknik donanım bulundurulacak. Ayrıca maç biletlerinin üzerine bileti alan kişilerin TC kimlik numaraları yazılacak. bülenkaradaş ankara Zaman