EDİRNE (AA) - Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nun 29 Nisan Pazar günü koşulacağını belirtti.

Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maraton kapsamında yüzlerce atletin Türkiye-Yunanistan sınırını pasaportsuz ve vizesiz geçeceğini söyledi.

Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nun derneğin en önemli faaliyeti olduğunu dile getiren Akdağ, organizasyon için en iyi hava şartlarının bahar ayları olduğunu ve ramazan ayına girmeden önce maratonu 29 Nisan'da düzenleme kararı aldıklarını kaydetti.

Uluslararası özelliğe sahip maratonun dostluk ve kardeşlik duygularıyla yapıldığını aktaran Akdağ, şöyle devam etti:

"Derneğimizin yaptığı etkinlik, ülkemizde koşulan en önemli maratonlardan biridir. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ve Türkiye Atletizm Federasyonu faaliyet listesinde yer almaktadır. Maraton, Türk-İslam mimarisinin zirve eseri Selimiye Camisi'nin önünden başlayacak. Büyük Edirne Sinagogu'nun önünden geçtikten sonra Tunca ve Meriç köprüleri geçilecek. Buradan sporcular Pazarkule Sınır Kapısı'nı pasaportsuz ve vizesiz geçerek Yunanistan'ın Kastanyas kasabasına kadar gidecek. Dünyada da bu anlamda tek maraton bu. Sporcular yine aynı güzergahı takip ederek Selimiye Camisi önünde maratonu tamamlayacak. Ülkemizin, şehrimizin tanıtımı açısından kazanımları olan bir organizasyon. Biz de dernek olarak bu işi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz."

Önder Akdağ, organizasyon için kayıtların gelecek hafta başlayacağını belirterek, "Maratona başvurular derneğin internet sitesi (sinirsizdostlukyarimaratonu.org) üzerinden yapılacak. Dünyanın her yerinden sporcular, uluslararası nitelikte olan bu maratona ilgi gösteriyor. Bu yıl yerli ve yabancı yaklaşık bin 500 sporcunun katılmasını bekliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesinin himayelerinde yine güzel bir maraton düzenleyeceğiz." ifadelerini kullandı.