İSTANBUL (AA) - 1907 Fenerbahçe Derneği ve MEF Üniversitesi, Türkiye'de hayata geçecek ilk spor inovasyonu SPIN Accelerator programı için HYPE Sports Innovation ile ortaklığa imza attı.

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen imza törenine, 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Perahya, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, HYPE Sports Innovation Üst Yöneticisi Ilan Hadar ve HYPE MEF Üniversitesi-1907 Fenerbahçe Derneği Accelerator Programı Üst Yöneticisi Nir Ben Lavi katıldı.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Rıfat Perahya, Türkiye'nin, adını spor alanında da hakkettiği şekilde duyurmasının, ancak kuvvetli kurumsal yapılar ve güçlü iş birlikleriyle mümkün olacağına inandığını söyledi.

Gerçekleştirlen ortaklığın, bu bakış açısıyla hayata geçtiğini belirten Perahya, "Türkiye ayağında 1907 Fenerbahçe Derneği ve MEF Üniversitesi ortaklığı ile düzenlenecek organizasyonlarda bekirlenecek projelerin geliştirilmesi ve ilgili federasyonların kabulüyle uygulamaya konulması, ülkemiz ve kulübümüz adına oldukça önemli bir prestij sağlayacak. Böyle bir durumda projenin hatırı sayılır bir maddi getirisi de söz konusu olacak." ifadelerini kullandı.

SPIN Accelerator programının odaklandığı sektörler arasında, taraftar katılımı, performans ve analitik, giyilebilir teknoloji, büyük veri ve akıllı stadyumlar yer alıyor.