ANKARA (AA) - Türkiye Karate Federasyonu (TKF) Başkanı Esat Delihasan, Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden ve başarılı bir şekilde Türkiye'yi temsil eden sporcularla gurur duyduğunu söyledi.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, başkan Delihasan, "Gururu verici bir tablo. Beş yıl üst üstte aynı istikrarı ve aynı seviyeyi koruyabilmek çok zor." değerlendirmesini yaptı.

"Sporcularla gurur duyuyorum" diyen Delihasan, şunları aktardı:

"Geçen yılda Avrupa Şampiyonası'nda yine en çok madalya kazanan ülkeydik. İspanya bir gümüş madalyayla bizi geçebildi. Bu başarılar olimpiyatlarda bize bir ışık verir. Bu başarıları olimpiyatlarda taçlandırmak istiyoruz. Hükümete ve bakanlığa teşekkür ediyorum. Bu başarıları Cumhurbaşkanımıza ve Türk halkına hediye ediyorum."

Önlerinde kasım ayında yapılacak Dünya Şampiyonası'nın bulunduğunu belirten Delihasan, "Çok zor bir süreç. Dünya Şampiyonası'nda seviyeyi üste çıkartıp iyi sonuçlara imza atmak istiyoruz. Dünya Şampiyonası'na kadar iyi bir şekilde hazırlanarak, iyi sonuçlar almak istiyoruz." şeklinde görüşlerini paylaştı.


- Anneleri unutmadı


Federasyon başkanı Esat Delihasan, annelerin bir gün değil, her zaman hatırlanması gerektiğine dikkati çekerek, "Tüm kadınlarımızın ve annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.