ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Judo Erkekler Süper Lig temsilcilerinden Erzurum Gençlik Spor Kulübü, şampiyonluğa ulaşarak, Avrupa takımlarının karşı karşıya geldiği Altın Lig'de Türkiye'yi temsil etmek istiyor.

Türkiye Judo Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Nurullah Diyarbakır tarafından 2000 yılında kurulan Erzurum Gençlik Spor Kulübü, bu yıl Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

Çocukluktan beri arkadaş olan ve aynı minderde yetişen sporculardan oluşan 5 kişilik takım, Erzurum Buz Pateni Salonu içerisindeki judo odasında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yerli sporculardan oluşan takım, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun da desteğiyle 2 transfer yaparak, önce Süper Lig şampiyonluğuna ardından da Avrupa judosunun bir numaralı kulüp organizasyonu olan Altın Lig'de mücadele etmeyi hedefliyor.


- "Altın Lig'de yarışmayı hedefliyoruz"


Antrenör Erdoğan Dönmez, yaklaşık 18 yılda mücadele ederek bulundukları konuma ulaştıklarını söyledi.

Aynı minderde birlikte mücadele ettiği arkadaşlarıyla takımı Süper Lig'e taşıdıklarını ifade eden Dönmez, şöyle konuştu:

"2. Lig'den başlayarak, hiçbir transfer yapmadan tamamen yerli ve milli bir takımla bu günlere geldik. Antrenöründen sporculara kadar aynı minderde yetiştik. Şu an da 3 oyuncumuz da aktif milli takım sporcusu. Arkadaşlarımız 2020 Olimpiyatları aday kadrosundalar. Valimiz Seyfettin Azizoğlu'nun destekleriyle iki transfer daha yaparak, Altın Lig'de yarışmayı hedefliyoruz."

Dönmez, Altın Lig'de yarışmak için Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlamaları gerektiğini hatırlatarak, "Erzurum'a hem Süper Lig şampiyonluğunu hem de Altın Lig heyecanını yaşatmak istiyoruz." diye konuştu.

Takım kaptanı Burhan Yolcu ise Süper Lig'e yeni yükseldiklerini anımsatarak, çok iyi bir ekip olduklarını ve yeni transferlerle takımlarını finale taşıyacaklarına inandıklarını aktardı.

Takımın sporcularından Furkan Bayındır da, iyi bir ekiple çalıştıklarını ve hedeflerinin yüksek olduğunu dile getirerek, Süper Lig'de şampiyon olarak Altın Lig'de mücadele etmek istediklerini kaydetti.