ANKARA (AA) - Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Şükrü Kutlu, Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde hak ederek şampiyonluğa ulaştıklarını belirtti.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi için iddialı bir takım kuracaklarını vurgulayan Kutlu, "Rakiplerimizin buraya, Ankara deplasmanına geldiklerinde çekinecekleri çok iddialı bir takım kuracağız. Süper Lig'de şampiyonluk hayal değil. Bir diğer hedefimiz ise ülkemizi Avrupa'da başarıyla temsil etmek." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de İstanbul takımlarının ağırlığını bildiklerini ancak Türk Telekom'un uzun yıllar bu ligde ve Avrupa kupalarında mücadele eden bir ekip olduğunun altını çizen Kutlu, şunları kaydetti:

"Süper Lig'de mücadele edeceğimiz ilk yıl kalıcı olacak adımlar atacağız. Acelemiz yok. Yavaş yavaş ve emin adımlarla geliyoruz. Cumhurbaşkanlığı Kupası, play-off finali gibi birçok başarımız var. Neden Süper Lig şampiyonluğu da olmasın. Süper Lig'de şampiyonluk benim hayalim. Bunun adımlarını atacağız. Duvarı sağlam örersek, yılmaz, yıkılmaz bir temelimiz olur."

Yönetim olarak takım üzerindeki desteği esirgemediklerine dikkati çeken Kutlu, şunları aktardı:

"Sezon boyunca tüm oyuncularımız terlerinin son damlasına kadar mücadele etti. Gece gündüz çalıştık. Durmadık, yılmadık. Sonunda şampiyonluk kupasını Ankara'ya getirdik. Birbirinden önemli oyunculara sahibiz. Şampiyon kadromuzu koruyarak, antrenörümüz Burak Gören'in istekleri doğrultusunda takviyeler de yaparak, kadro derinliği oluşturacağız. Mücadelemizle, ahlakımızla genç nesillere örnek olurken, Türk basketboluna hizmet etmeye devam edeceğiz."