İSTANBUL (AA) - METİN ARSLANCAN - TFF 1. Lig ekiplerinden Ümraniyespor'un orta saha oyuncusu İbrahim Akdağ, sezonu ilk iki sırada tamamlayarak Süper Lig'e çıkmayı hedeflediklerini belirtti.

İbrahim Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım olarak ikinci yarıya iyi başladıklarını söyledi.

Kariyer planları içerisinde öncelikli olarak Ümraniyespor'la Süper Lig'e yükselmek istediğini ifade eden 26 yaşındaki oyuncu, "Kalan haftalarda da aynı şekilde galibiyetler alarak sezonu bitirmek istiyoruz. Puan kayıpları olsa bile sezonu ilk iki sırada bitirmeliyiz. İlk ikinin dışında kalmadan sezonu tamamlamak istiyoruz. Sonrasında hayat önüme ne çıkarır bilmiyorum. Her Türk oyuncu gibi benim de milli takım hayalim var. Büyük hedeflerim var ve çok çalışmak zorundayım." diye konuştu.

Ümraniyesporlu oyuncu, ilk yarının sonlarına doğru düşüş yaşadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sezonun ilk yarısında uzun bir süre maç kaybetmedik. Düşüşte olduğumuz dönemde çok şanssız maçlar geçirdik. Kötü oynadık diye maçlar kaybetmedik. Bazı maçlarda hatalar yaptık ve rakiplerimiz bunu golle sonuçlandırınca kenardan konsantrasyon eksikliği gibi göründü. Takım olarak her daim dikkatli olduğumuzu düşünüyorum. Biz bu süreci yaşadık ve sonra toparlandık. Artık işler lehimize döndü ve inşallah böyle devam ederiz."


- "Tecrübeli oyuncular bize ışık oluyor"


Ümraniyespor'un bu sezon en golcü oyuncusu olan İbrahim Akdağ, takımdaki tecrübeli isimlerle daha güçlü olduklarını bildirdi.

Kendilerini tecrübeli oyuncularla rahat hissettiklerini ve öz güvenlerinin yerine geldiğini aktaran İbrahim, "Merthan Açıl, Mehmet Sedef, Serdar Özbayraktar gibi tecrübeli oyunculara sahibiz. Bu isimler bize yol gösteriyor, ışık oluyorlar. Yani ilerleyen haftalarda bizi nelerin bekleyeceğini görebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

TFF 1. Lig'de önceki yıllara göre daha fazla rekabet yaşandığını anlatan İbrahim Akdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ligde herkes birbirini yenebiliyor. Şu takım şampiyon olur veya şu takım küme düşer diyemiyorsun. Bu yıl şampiyonluk puanının biraz daha düşeceğini tahmin ediyorum. Takımlar eksiklerini görüp devre arası iyi takviyeler yaptı. Bunların bilincinde olarak inşallah yolumuza devam edeceğiz."