İSTANBUL (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) yeni medya ve iletişim direktörü Salih Barış Kuyucu oldu.

Federasyondan yapılan açıklamada, Anadolu Ajansı Uluslararası Spor Haberleri Editörlüğü görevini yürüten Kuyucu'nun TBF'nin medya ve iletişim direktörlüğüne getirildiği bildirildi.

Kariyeri hakkında bilgilere de yer verilen açıklamada, Kuyucu'nun Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nü bitirdikten sonra aynı üniversitede "Spor Yönetimine Medyanın Etkisi" konulu yüksek lisans yaptığı kaydedildi.

Kuyucu'nun 2006 yılında ABD'deki Michagan Üniversitesi bünyesinde spor yönetimi üzerine çalışmalarda bulunduğu aktarıldı.

Deneyimli basın mensubu, 2011-2016 yıllarında uluslararası haber kanalı El Cezire Türk'te spor müdürlüğü, 2000-2011 yıllarında ise CNN Türk'te spor servisi yöneticisi olarak görev yaptı. Kuyucu, CNN Türk'ten önce ATV ve NTV kanallarında da yer aldı.

Barış Kuyucu, Kadir Has Üniversitesinde Spor İletişimi Sertifika Programı dahilinde "Canlı Yayın ve Canlı Yayın Sunumu", "Spor Yönetiminde Liderlik ve Endüstriyelleşen Spor" ve "Televizyonda Spor Editörlüğü" konulu dersler verdi.