MERSİN (AA) - SERKAN AVCI - Türkiye Volo Şampiyonası'nda ilk kez yer alan ve karışık çiftlerin yarıştığı Miks-Role kategorisinde birinciliği elde eden bocce sporcuları Mehmet Can Yakın ve Ayşenur Çelik, Çin'de düzenlenecek Volo Gençler-Ümitler Dünya Şampiyonası'na katılarak, şampiyonluğu hedefliyor.

Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonunca 12-16 Temmuz'da Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Volo Şampiyonası'nda, bu yıl ilk kez yer alan ve karışık çiftlerin yarıştığı Miks-Role kategorisinde, 59 koşuda 42 vuruş yaparak Türkiye rekorunu elde eden Mehmet Can ve Ayşenur, ekim ayında Çin'in Jiaxing kentinde bu yıl 4.'sü düzenlenecek olan Volo Gençler-Ümitler Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Çalışmalarına Mersin'de devam eden Toroslar Belediyespor Bocce Takımı'nın milli sporcuları, Miks-Role kategorisinin dahil edilmesiyle bu yıl bir ilkin yaşanacağı şampiyonaya katılmayı ve altın madalya alarak bocce tarihine adlarını yazdırmayı amaçlıyor.

20 yaşındaki Mehmet Can Yakın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da düzenlenen şampiyonada ilk kez yer alan Miks-Role yarışmalarında Ayşenur Çelik ile birinci olarak bu alanda kazandıkları derecenin önemli olduğunu söyledi.

Yarışmanın ilk turunda Ayşenur ile bekledikleri performansı yansıtamadıkları için diğer turda alana çıkarken "Her şeyi geride bırakalım. Her şeyin ilki biz olmalıyız." sözleriyle birbirlerini motive ettiklerini anlatan Mehmet Can, "Ayşenur ile alana çıktığımızda bunu birlikte başarabileceğimize inanmıştık. Alanda birbirimize konsantre olarak başardık." dedi.

Mehmet Can, Ayşenur Çelik ile Volo Gençler-Ümitler Dünya Şampiyonası'na katılıp, aynı başarıyı tekrarlayarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şampiyona için hazırlıklara şimdiden başladık. Türkiye şampiyonu olurken de 'Bu bir ilk ve bunu biz yapmalıyız' demiştik. Çin'deki şampiyonada da bu kategori bir ilk olacak. Türkiye'ye madalya getirmek istiyoruz, bunu yapacağımıza eminiz. Organizasyon ilk kez düzenleneceği için çok heyecanlıyız. Madalya listeme dünya şampiyonluğunu da eklemek istiyorum. Katılıp, başarı sağlarsak hem ülkem hem de kendi açımdan çok güzel olacak."


- "Bu ilki biz başarmalıyız"


Ayşenur Çelik de Mehmet Can ile uyumlu bir ikili olduklarını ve bu uyumun karşılığını elde ettikleri başarılarla gördüklerini söyledi.

Volo Gençler-Ümitler Dünya Şampiyonası için sıkı şekilde hazırlandıklarının altını çizen Çelik, "Orada Türkiye'yi temsil etmek istiyoruz. Ülkemizi temsilen birçok organizasyonda mücadele ettim. İlk olacağı için biraz daha heyecanlıyım." ifadesini kullandı.

17 yaşındaki Ayşenur, hem fiziki hem de mental anlamda en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Antrenmandan çıkınca da Mehmet Can ile iletişimimiz kopmuyor. Sürekli olarak şampiyonaya dair konular üzerinden birbirimizi motive ediyoruz. Türkiye Şampiyonası'nın ilk turunda biraz kötü başlamıştık ama birbirimize inandık ve bunu başardık. Yakaladığımız bu başarıyı dünya şampiyonasına katılıp orada da yinelemek istiyoruz. Bu ilki biz başarmalıyız."

Bocce Milli Takım Antrenörü Niyazi Kutlay ise sporcularının Çin'den madalyayla döneceğine inandığını vurguladı.

Kutlay, dünya şampiyonasına hazırladıklarını belirterek şöyle konuştu:

"İkisi de genç sporcular. Başarı basamaklarında yolumuz çok uzun. Düzenli bir çalışma programımız var. Günde çift antrenman yaparak, şampiyonaya iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Artık zamanımız azaldı, seviyemizin üzerine çıkarak devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki milli takım çok iyi iki sporcuya sahip. Bu sporcular, önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi çok iyi yerlere taşıyacak ve bayrağımızı en güzel şekilde temsil edecek."